nb1.hu

Mi lesz a Fradi védőjével és a Puskás-díjas támadóval?

Az NB I-ben nem vitézkedtek az erdélyi magyar focisták, de a másodosztályban többen is alapemberek.

A magyar labdarúgó-bajnokság első két osztályában tizenhét erdélyi játékos szerepelt az őszi idényben – írja a Transfermarkt adataira támaszkodó összegzésében az Erdelysport.hu.

Az első osztályban nem sok babér termett az erdélyi labdarúgóknak, a második vonalban viszont akadt néhány jobb teljesítmény. Az élvonal legismertebb erdélyi játékosa a rekordbajnok Ferencváros védője, Pászka Lóránd. A 27 éves, kézdiszentkereszti védő a szezon első felében azonban mindössze 4 bajnokin, összesen pedig 10 meccsen kapott lehetőséget Dejan Sztankovics vezetőedzőtől. Pászkát tavaly még 27 mérkőzésen vetették be a Ferencvárosban. Ami optimistává teheti, hogy az utolsó őszi bajnokin 90 percig a pályán volt a ZTE ellen. Ezt a mérkőzést 3-0-ra megnyerte a címvédő.

A labdarúgó bő fél éve az NB1.hu vendége volt:

A Bákó megyei Magyarcsügésen született Corbu Marius már évek óta alapember a Puskás Akadémia csapatában, amelynek színeiben az ősszel 19 meccsen 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Az NB1.hu testvéroldala, az Erdelysport.hu szerint „a 21 éves középpályás a magyar válogatottba vágyott, jelenleg alapember a román utánpótlás-válogatottban”.

Ősszel mutatkozott be az NB I-ben Dusinszki Szabolcs. A 18 éves székelyudvarhelyi játékos egyelőre egy bajnokin hat percet kapott a Puskás Akadémiában.

Súlyos sérülése után továbbra sem talál magára Zsóri Dániel. A FIFA Puskás-díjával korábban kitüntetett, Nagyváradon született 23 éves támadó 12 meccsen csak 615 percet kapott az MTK-ban, és egy gólpasszt osztott ki. Zsórit információink szerint az NB II-be csábítják.

A négy mezőnyjátékos mellett két kapus is NB I-es keret tagja volt, de egyik sem lépett pályára. A 26 éves marosvásárhelyi Tordai Árpád a Mezőkövesd, míg a 18 éves székelyudvarhelyi Gergely Roland a Fehérvár cserekapusa.

Erdélyi alapemberek az NB II-ben

Egészen más a helyzet a második vonalban, ahol az erdélyi játékosok többsége alapember. A legjobb mutatói a szatmárnémeti Erdei Carlónak vannak, aki a Tiszakécske színeiben 18 meccsen lépett pályára, ezeken 4 gólt lőtt és kettőt készített elő. Ezzel a 27 éves középpályás az erdélyi magyar légió házi gólkirálya is egyben, ráadásul csapatkapitányként számolnak vele.

Szintén 18 meccsen lépett pályára a 28 éves, erzsébetbányai Krausz Raul Zorán, aki a Pécs színeiben egy gólt szerzett.

A Siófok csapatában a 22 éves, kolozsvári Girsik Áron és az erdélyi felmenőkkel rendelkező, de Budapestben született, 19 éves Dénes Csanád Vilmos is egyaránt 18 meccset játszott, utóbbi kétszer be is talált az ellenfelek kapujába.

A kispesti Nikola Mitrovics és az angyalföld Szilágyi Szabolcs a Vasas-Budapest Honvéd mérkőzésen, amikor még mindkét csapat NB I-es volt
(MTI-fotó: Vasvári Tamás)

A 22 éves marosvásárhelyi védő Kocsis Bencét a Paks kölcsönadta a Budafoknak.

Jó őszt tudhat maga mögött Tamás Nándor és Székely Krisztián is. A korábbi román utánpótlás-válogatott, kézdiszentkereszti Tamás a Csíkvár színeiben 17 meccsen 3 gólt lőtt és egyet készített elő, míg a 25 éves, sárközújlaki Székely 14 meccsen két góllal segítette a Kazincbarcikát.

Akik a feljutással kacérkodnak

A 28 éves Fejér Béla 12 meccsen védte az NB I-be igyekvő Nyíregyháza kapuját, míg a 19 éves, nagyváradi Kovács Márk 10 meccsen lépett pályára a szintén feljutásra pályázó Győrben. A szintén a győrieket erősítő, Nagyszalontán született dél-szudáni válogatott Yasin Hamed viszont csak három meccsen kapott szerepet.

Szilágyi Szabolcs ősszel alapember lett a román U20-as válogatottban, miközben a Vasasban kevesebbet játszott, mint tavaly az NB I-ben, mivel, mindössze öt mérkőzésen kapott lehetőséget a 20 éves kolozsvári szélső.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC