nb1.hu

Visszatérne Európába a Vasas az okostól elszenvedett kiesés után

Budapest - Sokszor a fejekben dőlnek el az ilyen meccsek.

Mint jeleztük, 3-0-ra nyert a visszavágón, így kettős győzelemmel jutott tovább a Vasas ellenében az Európa Ligában a Beitar Jeruzsálem. A nemzetközi porondra 17 év után kijutó angyalföldieknek a sokkal magasabbra beárazott játékoskerettel rendelkező csapat még túl nagy falatnak bizonyult, de a piros-kékek szeretnék elérni, hogy jövőre is Európában szerepelhessenek. 
 
A két szakvezető így értékelt a lefújás után.
 
Michael Oenning (a Vasas edzője): "Természetesen szomorúak, csalódottak vagyunk. Az kijelenthető, hogy ha nem megyünk kellően eleget előre, és nem rúgunk gólt, úgy nem lehet meccset nyerni. A meccs elején látható volt, hogy mi szeretnénk betalálni, de aztán jött az egész meccs kulcsmomentuma: bár jól kezdtünk, de összehoztunk egy 11-est, ami ugyan kimaradt, de utána egyből összehoztunk egy szögletet, amiből jött a gól. Ez az eset benne maradt a fejekben végig a hátralévő 80 percre, márpedig a nemzetközi kupameccsek sokszor a fejekben dőlnek el. Félidőben még próbáltam felrázni a csapatot, de a folytatásban sem tudtuk sajnos azt elérni, amit elterveztünk, a Beitar pedig nagyon rutinosan és okosan játszotta a saját játékát a meccs végéig. Meglátszódott, hogy a nemzetközi kupa egy külön lépcsőfok. Azt sajnálom, hogy ennek a fiatal csapatnak az eddigi erőfeszítéseit nem koronázta siker. Viszont péntektől le kell zárni ezt a meccset, rendezni a sorokat és azért dolgozni, hogy jövőre ismét megmutathassuk magunkat Európában, már némi tapasztalattal felvértezve."
 
Saron Mimer (a Beitar edzője):  "Sokkal szervezettebbek voltunk, mint egy hete. Mentálisan jobban felkészültünk a párharcra, kihasználtuk azt, hogy az előző meccs végén nagy hátrányból fel tudtunk állni, az egész továbbjutásunk ennek köszönhető. Ott sem volt gond az első 30 percben, utána viszont a Vasas remekül kihasználta a hibáinkat, de aztán az a meccs is jól alakult a számunkra"
 

Vasas-Beitar: lehetett tudni, hogy így lesz – NB1.hu

Vasas-Beitar

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC