nb1.hu

Újpest-Paks: még mélyebb gödörbe kerültek a lila-fehérek

Az újpesti szurkolóktól is érkezett kritika.

Az előző négy bajnokiján egyetlen pontot sem szerzett az Újpest, Nebojsa Vignjevics legénysége vasárnap délután az éllovas Paks ellen szakíthatta volna meg a gyenge sorozatot.

A hatodik percben ugyan Könyves Norbert bevette az újpestiek kapuját, de nem ünnepelhetett, mivel lesről indult. Ezt követően az Újpest játszott veszélyesebben, de a gólszerzés nem jött össze a lila-fehéreknek. A 20. percben Berke Balázs tizenegyest adott a Paksnak, az esetet visszanézte a VAR, ennek ellenére nem módosult az ítélet. A lehetőségből Könyves profitált, a rutinos játékos a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. Nem sokáig állt 0-1 az eredményjelzőn, mivel a 24. minutumban egy balról érkező beadás után Varga Balázs csúsztatása jutott a gólvonalon túlra. Aztán Szabó János bizonytalankodását majdnem Csoboth Kevin büntette meg, de Szappanos Péter eszén nem tudott túljárni. A 35. minutumban megint Szappanost lehetett dicsérni, a paksi kapus ezúttal Ambrose löketét tolta szögletre. Nem lenne meglepetés, ha ez a bravúr bekerülne az MLSZ-nél a forduló három legszebb védése közé. A szünetig még akadtak érdekes jelenetek, ennek ellenére az eredmény nem módosult.

A második játékrész elején Ambrose előtt adódott nagy lehetőség, ám nem élt ezzel az újpestiek légiósa. A periódus derekán ismét megszerezte a vezetést a Paks: egy szögletet követően Hahn János közvetlen közelről fejjel vette be a hazaiak kapuját. Érdekesség, hogy a gól előtt néhány másodperccel a lila-fehér drukkerek a nagyon gyenge rigmust skandálták (a nagyon szó helyett kicsit keményebb jelzőt használtak…), majd Roderick Duchatelet is kapott hideget-meleget a szurkolóktól. A pályán a mindössze 20 esztendős Molnár Zsombor „tartotta életben” az újpesti reményeket több bravúrjával. A lefújásig megőrizte a fórját Bognár György együttese, így folytatódott az Újpest pocsék szériája.

A következő fordulóban a Paks az FTC-t fogadja, míg az Újpest a ZTE otthonában vizitál.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Újpest FC-Paksi FC 1-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző, v.: Berke
gólszerzők: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (63.)
sárga lap: Mörschel (55.), Kastrati (78.), Tajti (91.), illetve Lenzsér (37.)
Újpest FC: Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz (Hall, 57.), Kosanovic, Tamás – Onovo – Varga B. (Kiss T., 66.), Mörschel (Mack, 75.), Tajti, Csoboth (Ganea, 75.)- Ambrose (Sasere, 66.)
Paksi FC: Szappanos – Lenzsér (Szabó B., 83.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Horváth K. (Földi, 88.), Mezei, Osváth – Könyves (Böde, 71.), Hahn (Szélpál, 83.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC