nb1.hu

Felemás újpesti időszakáról és a kiesés elleni harcról is nyilatkozott a Mezőkövesd húzóembere

A rutinos játékos elmondta, mekkora siker volt a karrierjében a kupagyőzelem.

A hétvégén megkezdődik a téli szünet előtti utolsó etap a magyar élvonalban: a tabella tizenegyedik pozícióját elfoglaló Mezőkövesd szombaton 19.30-tól a hetedik Újpestet fogadja. A mezőkövesdiek rutinos futballistája, Cseke Benjámin az NB1.hu-nak adott interjúban felelevenítette az újpesti időszakát, emellett szóba került a gólerős Sztefan Drazsics szerepe is.

– Eddig ez a szezon nem úgy alakult, ahogy terveztétek, hiszen a bajnokságban csak egy gárdát előztök meg, míg a Magyar Kupától viszonylag hamar búcsúztatok.

– Valóban nem ilyen teljesítménnyel akartunk előrukkolni, de kifogásokat nem szeretnék keresni. Egyébként a mezőny háromnegyede azzal a minimális céllal vág neki a 12 csapatos NB I-nek, hogy legyen meg a bennmaradás, aztán ha ez sikerül, akkor lehet magasabbra rakni a lécet. Mi is meg akarjuk hosszabbítani az élvonalbeli tagságunkat, egész egyszerűen nincs más opció. Szerencsére az utóbbi hetekben összeért a csapat, emellett a játékunk szórakoztatóbbá vált. Az idény elején defenzívebb taktikát választottunk, ami nem igazán jött be, így váltanunk kellett. Az igazat megvallva a mostani felfogásunk sokkal közelebb áll hozzám.

– A Mezőkövesd legeredményesebb játékosa a hat találattal rendelkező Sztefan Drazsics. A tapasztalt csatár produkciója mennyire meghatározó?

– Vitathatatlanul Sztefan az egyik legképzettebb labdarúgónk, de csapatsportról van szó, így nem csak rajta múlik az együttes jó szereplése. Kicsit érdekes a szituáció, mivel amikor termelte a gólokat, akkor nem nyertünk, ám amióta főleg a mezőnymunkája, az asszisztjai és a kulcspasszai miatt emelkedik ki, azóta elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. Nemrég beszélgettem vele, és elmondta, hogy neki is a Mezőkövesd sikerei a legfontosabbak, ettől függetlenül bízom benne, hogy minél hamarabb újra eredményes lesz.

Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület/Facebook

– A hétvégén az újpestiek elleni bajnoki vár rátok. Milyen mérkőzésre számítasz?

– Nem lesz könnyű dolgunk, mivel az Újpest bárkit képes legyőzni. Már Nebojsa Vignjevics visszatérése előtt is nagyon egységes csapat volt az újpesti, ám ez most hatványozottan igaz. Amennyiben az előző találkozókon nyújtott formát megismételjük, lehet esélyünk a jó eredményre. A válogatottszünetben főleg a támadásbefejezésekre összpontosítottunk, mivel a DVTK otthonában a gólokat leszámítva gyakorlatilag minden játékelemben ellenfelünk fölé nőttünk.

– Gondolom, az önbizalmat adhat, hogy a legutóbbi két hazai meccseteket behúztátok.

– Kellett már a sikerélmény, hiszen ezt megelőzően nem tudtunk nyerni itthon. Biztos vagyok benne, hogy az MTK és a DVSC elleni diadalok motiválóan hatnak majd ránk. Saját pályánkon mindig győzni akarunk, mivel így akarjuk meghálálni a szurkolóink támogatását. Nincs óriási táborunk, de le a kalappal a drukkereink előtt, akik hétről hétre kilátogatnak a találkozóinkra.

– Korábban futballoztál az Újpestben. Hogyan emlékszel vissza pályafutásod ezen szakaszára?

– Amikor sokat szerepeltem, akkor természetesen boldogabb voltam, ám akadt olyan időszak, amikor körön kívülre kerültem, aminek nyilván nem örültem, de összességében szép emlékeim vannak, nem neheztelek senkire. 2019-ben hagytam el az Újpestet, azóta kicserélődött a keret, így ugyanúgy készülök erre a meccsre, mint a többire.

– 2018-ban kupagyőzelmet ünnepelhettél a lila-fehérekkel. Ezt az aranyérmet „melyik polcra” tennéd?

– Ekkor már kevesebb játéklehetőséghez jutottam, sajnos a döntőben sem léphettem pályára, ettől függetlenül egy kupagyőzelmet nem kell megmagyarázni, és ez a legnagyobb siker a karrieremben. Amennyiben 2015-ben megnyerjük a finálét, azt a győzelmet sokkal inkább a magaménak érezném, ám sajnos nem tudtuk legyőzni a Ferencvárost.

Újpest FC/Facebook

– Mi lenne, ha szombaton bevennéd az Újpest kapuját? Mekkora ünneplést csapnál?

– Ez egy nehéz kérdés, ugyanis sok múlik például azon, hogy milyen szituációban születne ez a gól. Látványosan valószínűleg nem ünnepelnék, inkább moderáltan, ami szerintem belefér, mivel közel öt éve távoztam az Újpesttől.

– Az Újpest elleni meccsel egy nagyon húzós széria veszi kezdetét, hiszen idén még a Puskás Akadémiával, a Vidivel és kétszer a Fradival is találkoztok.

– Valóban kemény a sorsolásunk, ennek ellenére bármire képesek lehetünk. Úgy kell nekivágnunk ennek a sorozatnak, mintha nem az év, hanem a bajnokság utolsó öt meccse jönne. Az edzésmunkánk és az utóbbi időben nyújtott teljesítményünk bizakodásra adhat okot.

Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület/Facebook

– Lélektanilag mennyire lenne fontos, hogy ne kiesőhelyen teleljetek?

– Sokkal nyugodtabban kezdhetnénk a felkészülést, ha a vonal fölött folytathatnánk a bajnokságot. Jelenleg úgy fest, hogy a Kisvárda, a Zalaegerszeg és a Mezőkövesd hármasból kerül ki a két kieső, de sok van még a szezon végéig, egy negatív szériával bármelyik csapat bajba kerülhet. Abban reménykedem, hogy mi elkapjuk a fonalat, és ha elkezdjük gyűjteni a pontokat, akkor még a tabella első fele sem elérhetetlen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC