nb1.hu

A Fradi kapusa már Eb-résztvevőként szorítana a liláknak

Ami biztos, hogy a Csukaricski ellen idegenben is nyerni kell a Konferencia-ligában.

Semmi nem dőlt még el a Konferencia-liga F csoportjában, miután a Ferencváros otthon 1-1-es döntetlenre végzett a Genkkel, míg az éllovas Fiorentina vendégként 1-0-ra legyőzte a továbbra is nullapontos Csukaricskit. A csütörtöki játéknap után az FTC a csoport második helyén áll, és a legkönnyebben úgy kerülhet közel a továbbjutáshoz, ha a következő fordulóban, Szerbiában nyerni tud a Csukaricski ellen, míg a Fiorentina Firenzében két vállra fekteti a Genket. Ezek után, a Groupama Arénában már egy biztosan továbbjutó olasz csapatot fogadnának Dibusz Dénesék.

Így van, lehet, hogy most az egyszer a lila-fehéreknek fogunk szorítani

– nyilatkozta a csütörtöki mérkőzés után magyar újságíróknak Dibusz Dénes, aki az NB1.hu kérdésére így beszélt a továbbjutási esélyekről. „A mostani 1-1-gyel nem dőlt el semmi, és papírforma-eredmény született a másik találkozón is (a Fiorentina 1-0-ra legyőzte a Csukaricskit – a szerk.). Ennek a három csapatnak az egymás elleni mérkőzései fogják eldönteni a továbbjutás kérdését. A Fiorentina nagy lépést tud tenni egy Genk elleni győzelemmel, de ez fordítva is igaz. Nekünk annyi a feladatunk, hogy a saját mérkőzésünkre koncentráljunk, a Csukaricskit meg kell tudni verni idegenben.”

A pici hibából nagy hiba lett

A Ferencváros kapusa szerint küzdelmes mérkőzést játszott egymással az FTC és a Genk, és a 90 perc több helyzetet hozott, mint a két héttel ezelőtti találkozó, amely 0-0-ra végződött. „Előttünk is több lehetőség adódott, sajnos, csak egyet tudtunk kihasználni. A kapott gólnál létszámhátrányban voltunk, és pont onnan hiányzott egy ember. Bár, így visszanézve, amikor befelé tolta a srác, Adama (Traoré) elérhette volna a labdát, és tisztázhatott volna, de nem érezte úgy, hogy lépnie kell. Sajnos, az említett pici hiba sokba került, így nagy hiba lett abból, hogy nem tudtunk időben teljes létszámba kiegészülni. Ebből is tanulni kell, és remélhetőleg, legközelebb ilyen nem fordul majd elő. Ettől függetlenül mentünk tovább előre, volt a végén egy nagyszerű lövésünk, de az ellenfél kapusa óriási védést mutatott be, és ezzel pontot mentett a csapatának.”

MTI-fotó: Hegedüs Róbert

Dibusz szerint akár mindkét Genk elleni találkozót megnyerhette volna a magyar bajnokcsapat. „Az első mérkőzés végén is volt egy óriási lehetőségünk egy szöglet után, de a kapufát találtuk el. Most is volt a 90. perc környékén egy jó lövésünk. Nehéz megmondani, hogy melyik meccsen álltunk közelebb a győzelemhez. De akár még a Fiorentina elleni meccset is ide lehet venni, amelyen kétgólos előnyben voltunk, és a 93. percben sikerült a hazaiaknak egyenlíteniük.”

Ezen a három mérkőzésen egyaránt nagy esélyünk volt arra, hogy begyűjtsük a három pontot, és akkor most sokkal jobb helyzetből várhatnánk az utolsó két kört. De így sincsen semmi veszve, a következő találkozónkon – a Csukaricski ellen – mindenképpen nyernünk kell, és akkor meglátjuk, hogy milyen helyzetben tudjuk fogadni a Fiorentinát.”

„Stabilak vagyunk, és készen állunk erre a szintre”

Ami tény, hogy a Ferencváros négy meccs után is veretlen, ez pedig mindenképpen pozitívum. „Négy mérkőzésen ez egy becsületre méltó dolog, és mutatja a csapat erejét, hogy egy oda-vissza párharcot a Genk ellen, és egy idegenbeli mérkőzést a Fiorentina ellen egyaránt le tudunk úgy hozni, hogy nem kapunk ki. Ez mutatja, hogy stabilak vagyunk, és készen állunk erre a szintre. De most az utolsó két fordulóban annyi pontot kell gyűjteni, hogy meglegyen a továbbjutás.”

MTI-fotó: Hegedüs Róbert

Az FTC november 30-án a szerb Csukaricski otthonába látogat, és akkor Dibusz már tudni fogja, hogy sikerült-e a magyar válogatottal kijutnia egyenes ágon a jövő évi Európa-bajnokságra. Kérdésünkre, hogy Eb-résztvevőként játszhat-e majd a folytatásban a Konferencia-ligában, ennyit válaszolt. „Nagyon bízom benne, hogy így lesz.”

Abu Fani optimista

Az NB1.hu Mohammed Abu Fanitól azt kérdezte, elégedett-e a mostani 1-1-es végeredménnyel. „Nem lehetünk boldogok a döntetlennel, de igyekszünk keményen dolgozni azért, hogy a következő mérkőzésünket meg tudjuk nyerni a Csukaricski ellen.”

Az izraeli válogatott játékos hozzátette: „Jó esélyünk volt arra, hogy megnyerjük ezt a találkozót, de végül döntetlen lett a vége. Még van hátra két mérkőzésünk ebben a nagyon kemény csoportban, de tenni kell a dolgunkat.”

MTI-fotó: Hegedüs Róbert

Abu Fani remek formában van, és mint elmondta, boldog, hogy az FTC-ben szerepelhet.

Jól érzem magam, Magyarország egy remek hely, a Ferencváros pedig nagy klubnak számít Európában is.

„Örülök, hogy itt lehetek, és remélem, hogy a folytatásban is hasonló formában tudok majd futballozni.”

Csoportkör, 4. forduló, F csoport:
FK Cukaricki – ACF Fiorentina 0-1 (0-1)
gólszerző: Nzola (8.)

Ferencvárosi TC – KRC Genk (belga) 1-1 (0-0)
gól: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)

A tabella:
1. Fiorentina 4 2 2 0 11-4 8 pont
2. Ferencváros 4 1 3 0 6-4 6
3. KRC Genk 4 1 3 0 5-3 6
4. Csukaricski 4 0 0 4 1-12 0

A további program:
5. forduló (november 30.):
Fiorentina – Genk 21.00
Csukaricki – Ferencvárosi TC, Leskovac 21.00

6. forduló (december 14.):
Genk-Csukaricki 18.45
Ferencvárosi TC – Fiorentina 18.45

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC