nb1.hu

A hazai pálya előnyét használva lepheti meg a Fradit a Kecskemét – meccstörténelem

A zöld-fehéreket ezúttal egy másik lila-fehér gárda próbálja megállítani.

Az NB I tizenkettedik fordulójában ismét összecsap egymással a tavalyi ezüstérmes és a bajnoki címvédő. A Kecskemét az idei szezont is remekül kezdte, aztán jött egy hullámvölgy, amiből még mindig próbál kikászálódni Szabó István együttese. 11 mérkőzésből csak négyet tudtak megnyerni a lila-fehérek és jelenleg csupán a tabella 9. helyén állnak. Ezzel szemben a Ferencváros legutóbb az Újpestet 3-0-ra legyőzvén megerősítette első helyét a bajnokságban.

Ez lesz a két csapat 17. első osztályú bajnoki összecsapása, 8 ferencvárosi siker mellett 4 kecskeméti győzelem született és négyszer játszottak döntetlent egymással.

Az első NB I-es összecsapás 2009-ben egy izgalmas hazai győzelmet hozott, az élvonalba ismét visszajutott FTC a Kecskemét otthonában szenvedett vereséget. Montvai találata mellett a kongói Litsingi duplázni tudott, a Fradiban Ferenczi volt eredményes.

Kecskeméten csak kétszer tudott nyerni az FTC, először egy évvel később, 2010-ben vágtak vissza a zöld-fehérek a Széktói Stadionban.

A legnagyobb különbségű vendég sikert a Ferencváros tudhatja magáénak, 2014 nyarán az új szezon nyitófordulójában Böde Dániel triplájának köszönhetően nyert 3-1-re Thomas Doll együttese.

Azóta a pályaválasztó nem kapott ki a két klub összecsapásán, legutóbb Kecskeméten a tavalyi szezon utolsó előtti fordulójában Szabó István csapata Szalai Gábor és Tóth Barna góljaival magabiztosan verte a Fradit.

Kecskemét-FTC: parádés gól és feszültség a hajrában

Az idei szezonban szeptember végén találkozott a két csapat, az első forduló elhalasztott mérkőzését egyetlen gólt döntötte el.

FTC-KTE: a Fradi megszenvedett a tavalyi ezüstérmes ellen

Íme, a két klub örökmérlege a bajnoki találkozókat figyelembe véve (forrás: magyarfutball.hu):

A Kecskeméti TE Ferencvárosi TC találkozó vasárnap 14:45-kor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC