nb1.hu

Afrika: óriási elismerés érte az FTC kulcsjátékosát

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) bejelentette, hogy kik közül kerülhet ki 2023-ban a kontinens legjobb férfi labdarúgója.

A 30 fős listára felkerült a Ferencváros középpályása, Mohamed Ali Ben Romdhane is, aki többek között olyan nevekel van versenyben, mint a Manchester Cityvel az előző idényben Bajnokok Ligáját nyerő algériai Rijad Mahrez, a Liverpool egyiptomi sztárja, Mohamed Salah, a Napolit olasz bajnoki címre vezető nigériai Victor Osimhen, vagy épp a címvédő szenegáli Sadio Mané – jelezte a fradi.hu.

A 24 éves tunéziai középpályás nyáron igazolt az Esperance-tól a Fradihoz, ahol kulcsemberré vált – minden sorozatot figyelembe véve 18 tétmeccsen eddig 6 gólpasszt jegyzett.

A 30 fős listát a CAF vezetői, afrikai legendák és neves újságírók döntése alapján állították össze, és a 2022 novembere, valamint 2023 szeptembere közötti teljesítményeket vették figyelembe. A végső győztesről is futballszakemberek, sportvezetők, újságírók, edzők szavazati alapján döntenek majd. A ferencvárosiak klubhonlapja megjegyzi: a díjátadó gálára 2023. december 11-én a marokkói Marrákesben kerül sor.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC