nb1.hu

Gulácsi csapatkapitányként védett, összeesett egy néző Némethék meccsén

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a címvédő RB Leipzig a második fordulóban búcsúzott a Német Kupában, mivel kedden 1-0-ra kikapott a VfL Wolfsburg vendégeként.

A sérülése után a második meccsén pályára lépő Gulácsi csapatkapitányként végigvédte a találkozót, amelyen a sérülése után gyógyuló Orbán nem szerepelt. Az egyetlen gólt Vaclav Cerny szerezte a 14. percben. A vendég lipcseiek Yussuf Poulsen kiállítása miatt az 56. perctől emberhátrányban futballoztak.

A sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin sem jutott a 16 közé, mivel 1-0-ra kikapott a VfB Stuttgart otthonában, viszont így is van magyar továbbjutó: Németh András az Essen elleni, augusztus közepi kupameccs után ismét kezdett a HSV-ban, és a hamburgiak 1-1-es rendes játékidő, majd hosszabbítás után tizenegyesekkel verték a Bielefeldet. A 20 éves, magyar válogatott csatár 61 percet játszott. A mérkőzés egyébként sokat állt a hosszabbítás kezdete előtt, hiszen egy néző összeesett a lelátón, és az orvosi stábnak hosszú percekig kellett ápolnia őt.

Némethen kívül még egy magyar játékos örülhetett kupatovábbjutásnak: Lengyelországban a Warta Poznan 4-0-ra győzött a Brzeg ellen. Eppel Mártont ezúttal pihentette az edzője, a kispadról nézte végig a meccset.

A Román Kupában véget ért a Sepsi parádés sorozata: az előző két kiírást megnyerte a sepsiszentgyörgyi csapat, ám most már a csoportkörben biztosan búcsúzik, hiszen Vajdahunyadon kikapott a másodosztályú Corvinul Hunedoarától. Kecskés Ákos és Varga Roland ezúttal kispados volt, egyikük sem lépett pályára, debütált viszont a 18 éves, kézdivásárhelyi születésű tehetség, Dobozi Krisztián.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC