nb1.hu

Fradi-Újpest: a számok alapján ismét góleső jöhet – meccstörténelem

Ismét jön egy klasszikus rangadó a fővárosban.

Az NB I tizenegyedik fordulójának zárómérkőzése a FerencvárosÚjpest fővárosi derbi lesz. A címvédő az idei szezonban hazai pályán szenvedte el az egyetlen vereségét, még Sztankovics érkezése előtt a Puskás Akadémia ellen, de így is magabiztosan áll a tabella élén, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a zöld-fehérek. Az Újpest idegenben csak három mérkőzést játszott a 2023/24-es bajnoki idényben, amiből 4 pontot tudott szerezni. Az utóbbi időben remek formában és eredményesen focizik a lila-fehér együttes és jelenleg harmadikok Nebojsa Vignjevics fiai.

Ez lesz a két csapat 239. első osztályú bajnoki összecsapása, a mérleg nyelve a Ferencváros felé billen. Kiváló jel, hogy nem sok gól nélküli döntetlent játszottak egymással, és bőven potyogtak a gólok.

Lapokból sem volt hiány, amikor a zöld-fehérek összecsaptak a lila-fehérekkel, 1998-ban négy piros lap is villant az egyébként 1-1-re végződött, az akkori bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

Vignjevicsnek egyszer már sikerült legyőznie a Fradit az Üllői úton, 2015 decemberében Diagne fejesgóljával nyertek 1-0-ra a IV. kerületiek. Egyébként ez volt az utolsó újpesti győzelem, azóta egyszer sem sikerült három pontot szerezni a Ferencváros ellen.

Egy hatos ide, egy hatos oda. 2010-ben Mészöly Géza irányításával kiütéses győzelmet aratott hazai pályán az Újpest. A második félidő végén a Megyeri úti pálya lelátóján kialakult egy másik mérkőzés.

12 évvel később jött a revans, a Szusza Ferenc Stadionban gurított egy hatost a Ferencváros. A zöld-fehérek már a félidőben négy góllal vezettek, majd a második játékrészben Carlos Auzqui és Ryan Mmaee alakította ki a 0-6-os végeredményt.

Újpest-FTC: pokoli hangulat a lelátón, kiütés a pályán

A két csapat legutolsó találkozója igen látványos volt, idén májusban ifjabb Lisztes Krisztián, néhány nappal a 18. születésnapja előtt győztes gólt szerzett.

Újpest-Ferencváros: csodagólok és Lisztes kegyelemdöfése

Íme, a két klub örökmérlege a bajnoki találkozókat figyelembe véve:

Az újabb Fradi-Újpest összecsapás vasárnap kora este, 18 órakor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC