nb1.hu

Király Gábor nemet mondott a müncheni ajánlatra

A Hertha is hívta, de a 108-szoros válogatott kapus a magyar futballnak szeretne segíteni.

Király Gábort több korábbi külföldi csapata is hívta, de a 108-szoros válogatott kapus nemet mondott a megkeresésekre, mert a magyar labdarúgásnak szeretne segíteni. Többek között erről is beszélt a szombathelyi Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola alapítója a Sport Forum Hungary 2023 konferencián.

„Felkértek az 1860 München sportigazgatói pozíciójára, hívott a Hertha is, és a Crystal Palace-nál is dolgoztam. Függetlenek vagyunk, de az az üzenetünk, hogy szeretnék a magyar labdarúgásnak adni” – jelentette ki Király Gábor, aki korábbi két válogatott csapattársa, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs társaságában válaszolt a kérdésekre a Puskás Arénában rendezett konferencián. A csütörtök esti talkshow témája az volt, hogy miként profitál a hazai foci a sportág magyar sztárjaitól.

Ha nem sikerül teljesen kinyitni az ajtókat, vannak más lehetőségek, ahol a tapasztalatunkat tudnánk kamatoztatni. Ami nagyon fontos, hogy mi nemcsak felhúztuk a válogatott mezt, hanem a magyar nemzetért küzdöttünk

– mondta Király, kiemelve, hogy számára nem az NB I vagy az NB II a prioritás. „Alacsonyabb szintén szeretnék jó munkát végezni, bár ez nem zárja ki, hogy máshol is segítsek.”

A Király SE tavaly második lett a Vas vármegyei első osztályú bajnokságban, a csapatot erősíti Király korábbi csapattársa, a Premier League-et is megjárt Halmosi Péter.

Forrás: kapus.eu

Az Angliában és Németországban is szerepelt kapus szerint a 90-es években sok magyar labdarúgó erős külföldi bajnokságokba tudott igazolni, például Hollandiába, Belgiumba vagy éppen Franciaországba. Aztán volt egy törés, de – mint fogalmazott – mára szépen visszajöttünk.

„Külföldön rendre modern stadionokban játszhattunk, nem kellett a göröngyös pályák miatt a labdákat visszahozni. Ami nem változott: az alázat, illetve az értékek képviselete. Mindannyian sok évet töltöttünk külföldön, és kint éltünk nap mint nap. Boltba, hivatalokba jártunk, étkeztünk, és sok tapasztalatot szereztük. Ezeket hazahoztuk, és próbáljunk beépíteni az itteni munkánkba.

Nem mindig hiszik el, hogy jó ez az irány, de mi tudjuk, hogy ez működik, és ezt meg is tudjuk mutatni. Ezért nagy dolog, hogy például Hajnal Tomi ott tud lenni a Ferencvárosban, és segíteni tudja a klubot. Ki kell használni az ilyen emberek tudását és tehetségét”

– fogalmazott Király, hozzátéve, hogy az ő kapusiskolája is mindent megtesz a labdarúgók fejlesztéséért. „Jelenleg 250 gyerekünk van, 150 óvodás és összesen 13 korosztály.”

Király Gábor szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1990-es évek tehetségei a mostani körülmények között milyen sikereket érnének el, mint ahogy azt is érdekes felvetésnek tartja, hogy a mostani tehetségek az akkori körülmények között mire lettek volna képesek. „Változik a világ, menni kell előre, de annak nem szabad változnia, hogy a labdarúgás kitörési lehetőséget jelenthet. Csak úgy lehet sikereket elérni, ha továbbmegyünk. Ha azt gondoljuk, hogy elértünk valamit, az nem vezet sehová. Mindig meg kell célozni a hegycsúcsot, majd megmászni egy újabbat.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC