nb1.hu

Litvánia-Magyarország: nem ért (még) Eb-kvalifikációt a nagy feltámadás

A második félidőben feljavult a teljesítményünk.

LITVÁNIA-MAGYARORSZÁG 2-2 (2-0)

ELŐZETES:

Mindkét válogatott győztes főpróbával hangolt szombaton: a litvánok Bulgáriában nyertek 2-0-ra, míg Marco Rossi együttese a Puskás Arénában győzte le Szerbiát 2-1-re. A mai találkozó előtt ebben a cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy milyen forgatókönyvek esetén válna biztossá az Eb-kvalifikációnk. Mindaugas Malinauskas az NB1.hu-nak adott interjúban a magyar válogatottat méltatta. Malinauskas egyébként korábban a DVSC-ben és a DVTK-ban is védett. A két csapat egymás elleni történelmével foglalkozó írásunkban pedig többek között arra világítottunk rá, hogy legutóbb hat gólt rámoltunk be Litvániában.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZOBOSZLAI DOMINIK

Igazi csapatkapitányhoz méltóan állt a gárda élére a nehéz helyzetben. Először magabiztosan lőtt be egy tizenegyest, majd kiváló szögletéből Varga Barnabás szerzett gólt.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁSODIK FÉLIDŐBEN NYÚJTOTT TELJESÍTMÉNYE

A balul sikerült első játékrész után nemzeti együttesünk bebizonyította, hogy van tartása. Üröm az örömben, hogy ez a feltámadás csak egy pontot ért.

I. FÉLIDŐ:

A nyolcadik percben jegyezhettük fel az első veszélyesebb helyzetet: Gazdag passzolt volna Negóhoz a tizenhatoson belül, de az egyik litván védő tisztázott. Aztán Gineitis tüzelhetett kecsegtető pozícióból, ám a kísérlete csúnyán a kapu fölé szállt. Ezt követően főleg a mezőnyben zajlott a küzdelem, majd a 20. minutumban jött a kellemetlen meglepetés, ugyanis Cernych nagyjából 16 méterről kilőtte Dibusz kapujának a bal alsó sarkát. Az első félidő derekán Dibusznak akadt dolga, Lasickas átlövését kellett kitolnia a kapusunknak. A 30. percben Szoboszlai veszélyeztetett szabadrúgásból, de Zubas eszén nem járt túl. Majd Szoboszlai szögletét követően Sallai tüzelt pontatlanul, így az eredmény nem változott. A 36. percben még távolabb kerültünk az Eb-kijutástól, mivel egy szöglet után a hosszún érkező Sirvys fejese jutott a gólvonalon túlra. A szünet előtt Varga próbálkozásánál Zubas óriási bravúrral óvta meg csapatát a kapott góltól. Ugyan igyekeztünk nagyobb nyomást helyezni a hazaiakra, de a pihenőig nem sikerült a szépítés.

II. FÉLIDŐ:

Kettős cserével akarta felrázni együttesét Marco Rossi: Styles és Nagy Zsolt vette át Gazdag, valamint Kerkez helyét. Alig indult el a labda az útjára, ismét meghűlhetett a vér az ereinkben, mivel Paulauskas beköszönt, de szerencsére les miatt nem volt érvényes a találat. Ez a jelenet felébresztette a futballistáinkat, akik többet birtokolták a labdát, emellett jóval veszélyesebben játszottak, ám Zubas állta a sarat, főleg Varga fejesénél bemutatott védése miatt lehetett dicsérni a litván cerberust. A 66. percben nagy esélyt nyílt a szépítésre, ugyanis Sallai harcolt ki tizenegyest. A büntetőt Szoboszlai kíméletlenül bevágta, ezzel 2-1 szerepelt az eredményjelzőn. Tíz minutummal később Sallai egalizálhatott volna, de nem hozott jó döntést. A 82. percben eltüntettük a hátrányunkat: Szoboszlai sarokrúgásából Varga profitált, akinek a csodálatos fejese a kapu jobb oldalában pihent meg. A lefújásig mentünk előre a győzelmet érő gólért, de az erőfeszítésünk nem hozta meg a gyümölcsét. A remi miatt még nem vált biztossá az Eb-kvalifikációnk, mivel Szerbia legyőzte Montenegrót.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A magyar válogatott legközelebb Bulgáriában vendégeskedik, míg a litvánokra montenegrói kirándulás vár, mindkét meccset november 16-án rendezik meg.

JEGYZŐKÖNYV:

Eb-selejtező, G csoport, 8. forduló:
Litvánia-Magyarország 2-2 (2-0)
Kaunas, Darius és Girenas Stadion, 5000 néző, v.: Juxhin Xhaja (albán)
gólszerzők: Cernych (20.), Sirvys (36.), illetve Szoboszlai (67., 11-esből), Varga B. (82.)
sárga lap: Lekiatas (43.), Utkus (55.), Kazukolovas (71.), Lasickas (90.), illetve Szoboszlai (55.), Fiola (74.)
Litvánia: Zubas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) – Utkus (Kazukolovas, 64.), Vorobjovas – Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (Jankauskas, 64.) – Paulauskas
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Csoboth, 62.), Szoboszlai, Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., a szünetben) – Sallai (Bolla, 92.), Gazdag (Styles, a szünetben) – Varga B. (Ádám, 92.)

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 – 11- 4 14 pont
2. Szerbia 7 4 1 2 13- 7 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6- 8 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8-12 6
5. Bulgária 6 – 2 4 3-10 2

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC