nb1.hu

FTC-KTE: a Fradi megszenvedett a tavalyi ezüstérmes ellen

Sigér Dávid góljával otthon tartotta a három pontot a Ferencváros.

Az OTP Bank Liga első fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolta szerda este a Ferencvárosi TC, Lisztesék otthonába látogatott a Kecskeméti TE. Csercseszov irányításával tavaly a Fradi nem tudta legyőzni a KTE-t, de Szabó István is azt nyilatkozta, hogy az idei összecsapás teljesen más játékot hoz majd.

A 10. percben Dibusz hibáját majdnem kihasználták a vendégek, Ramírez mentett a gólvonalról, a ferencvárosi nevelésű Iyinbor lövését követően. A 24. percben Zachariassen fejelt szöglet után kapura, de Varga bravúrral védett. A hazaiak próbálták feltörni a vendégek védelmét, de egy szöglet utáni Pesics próbálkozást, és Zachariassan közeli fölé bombázását leszámítva az első félidőben nem sikerült komolyabb gólhelyzetig eljutnia a Fradinak. A játékrész utolsó percében Lisztes sarkazását Szűcs blokkolta.

A második félidő 5. percében Wingo lőtt kapura, de Varga ezt is kivédte. Amikor a hazai mezőnyfölény kicsit enyhülni kezdett, a 72. percben a csereként beállt Abu Fani szögletét Sigér fejelte a hálóba, 1-0. Az utolsó negyedórában sem vissza a Fradi a tempóból, és szinte csak egy hajszálon múlt, hogy újabb gólt szerezzenek a zöld-fehérek: a 86. perc végén Zachariassen épphogy lemaradt Marquinhos passzáról.

Dibusz Dénes a 350. élvonalbeli mérkőzésén nem kapott gólt, győzelmével a Ferencváros átvette a tabella első pozícióját az MTK-tól. A KTE sorozatban harmadszor is rúgott gól nélkül kapott ki, és továbbra is az alsóházban szerénykedik.

 

NB I, 1. forduló, elmaradt mérkőzés:
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 7299 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Sigér (72.)
sárga lap: Abena (83.) ill Kiss (27.), Zeke (49.), Tóth (71.), Vágó (89.)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Ben Romdhane (Abu Fani, 57.), Sigér, Zachariassen – Lisztes (Varga Ba., 57.), Marquinhos (Csivics, 87.), Pesics (Botka, 77.)
Kecskemét: Varga Be. – Belényesi, Iyinbor, Szűcs, Szalai G., Zeke – Kiss (Zsótér, 45), Szuhodovszki, Vágó – Horváth (Pálinkás, 77.), Szendrei (Tóth, 61.)

 

nb1 Tabella M GY D V GK P

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC