nb1.hu

Az Újpest és a Honvéd korábbi játékosa is Olaszországba igazolt az NB II-ből

Két olyan játékos is Olaszországban folytatja a pályafutását, aki az előző szezonban még az NB II-ben szerepelt – szúrta ki a zte.hu.

A karrierjét az Orosházánál kezdő, majd hosszú évekig az Újpesten nevelkedő Koval Viktor karrierje során megfordult a Dunaújvárosnál, a Hatvannál, a DVSC-nél, a PMFC-nél, a szlovén NK Ankarannál, a Vácnál, majd legutóbb a Csákvárnál. Összesen 37-szer játszott a magyar másodosztályban, az előző idényben tízszer lépett pályára csákvári színekben.

A 26 éves, korábbi utánpótlás-válogatott középhátvéd most az olasz negyedosztályba, a Serie D B-csoportjában 8. helyen álló Folgore Caratesébe igazolt, ahol a hétvégi, Ponto San Pietro ellen 1-1-gyel záruló idegenbeli bajnokin be is mutatkozott.

Olaszországba igazolt Nikola Pantovics is. A 29 éves, szerb születésű támadó serdülőként érkezett a Radnicki Kragujevactól a Honvéd akadémiájára Holender Filippel együtt, majd játszott a Békéscsabánál, a Mezőkövesdnél, a Ceglédnél, a Szolnoknál, és legutóbb a Nyíregyházánál – emellett rövid ideig légióskodott az FK Zemunnál, a Renovánál és megfordult a Csíkszeredánál is.

A 212 NB II-es meccsel rendelkező, 32 gólt és 29 gólpasszt jegyző, de a magyar élvonalban sosem játszó Pantovics az előző idényben 29 találkozón kapott lehetőséget a Szpariban, 4 gólt szerzett, majd nyáron távozott. Most az olasz ötödosztályú Molfetta Calcióhoz szerződött.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC