nb1.hu

DVTK-DVSC: nem csak a győzelem miatt lehetnek boldogok a diósgyőriek

Parádés hangulatban futballozhattak a játékosok.

DVTK-DVSC 3-1 (2-0)

ELŐZETES:

A hetedik forduló programjából az NB1.hu a DVTK-DVSC rangadóval foglalkozott kiemelten a héten. Godfrey Bitok Stephen a portálunknak adott interjúban elmondta, sokat hallott arról, hogy igazi szomszédvárak találkozóján szerepelhet. Hozzátette, ilyen összecsapások mindig jelentős presztízzsel bírnak. Kusnyír Erik többek között arról beszélt nekünk, hogy a két szurkolótábor remek viszonyt ápol egymással. Az elemzésünkben pedig a két vezetőedző, Kuznyecov Szergej és Szrdjan Blagojevics filozófiáját vizsgáltuk meg.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KARLO SENTIC

A kapus ugyan a 64. percben gólt kapott, ettől függetlenül több alkalommal bravúrt mutatott be, így alaposan kivette a részét a diósgyőri győzelemből.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A HANGULAT

Ugyan nem telt meg teljesen a stadion, ettől függetlenül parádés atmoszférában futballozhatott a két együttes. A diósgyőri és a debreceni szurkolók egy pillanatra sem lankadtak.

I. FÉLIDŐ:

Az ötödik percben Dzsudzsák Balázs egy távoli átlövéssel kínálta meg a diósgyőri kapust, aki védett ugyan, de „karambolozott” a kapufával, így ápolni kellett. Szerencsére nem történt nagy baj, mivel Sentic folytathatta a meccset. Nem sokkal később Edomwonyi veszélyeztethetett volna, ám meggyűlt a baja a labdakezeléssel, emiatt elúszott a helyzet. A 20. minutumban ismét Sentic mutatott be egy szép hárítást, a diósgyőri kapuvédő ezúttal Bárány orra alá tört borsot. A félidő derekán Domingues vette célba a rövid sarkot, a labda az oldalhálót érintette. A 32. percben megszületett az első gól: Lukács gólpasszából Holdampf profitált, aki nagyjából 5 méterről, becsúszva vette be a debreceni kaput. A folytatásban mindkét oldalon akadtak nagy lehetőségek, a 45. percben például Loncar járt közel az egyenlítéshez, de Sentic megint állta a sarat. A hosszabbításban Pernambuco küldte a labdát a debreceni kapu bal oldalába, így a szünetben 2-0 szerepelt az eredményjelzőn.

II. FÉLIDŐ:

A szünetben két cserével próbálta felrázni a csapatát Blagojevics: Bódi Ádám és Szécsi Márk szállt be. A hátrány ellenére nem adták fel a küzdelmet a vendégek, akik igyekeztek egyre nagyobb nyomást helyezni a Diósgyőrre. A 64. percben már csak eggyel vezetett a DVTK, ugyanis Ferenczi passzát követően Bárány Donát sarkazása kifogott Senticen. Nem sokkal később megint Ferenczi volt a kiszolgáló, ám ezúttal Bárány pontatlanabbul célzott, így maradt a 2-1. A másik oldalon Lukács szabadrúgásánál kellett résen lennie Milosevicsnek. A 87. percben Loncar bosszankodhatott, mivel lökete a kapufán csattant. Később kiderült, hogy ezzel a Loki „ellőtte az utolsó töltényét”. A ráadásban Acolatse köszönt be, ezzel bevitte a kegyelemdöfést. A DVTK duplán örülhet, hiszen a győzelmével jelenleg az első helyen áll a tabellán.

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3-1 (2-0)
Miskolc, 9518 néző, v.: Berke
gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (92.), illetve Bárány (64.)
sárga lap: Szatmári (49.), Gera (53.), Jurina (88.)
Diósgyőri VTK: Sentic – Gera D., Szatmári (Csorbadzsijszkij, 76.), Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf (Klimovics, 76.), Pozeg Vancas, Pernambuco (Acolatse, 60.) – Lukács D. (Jurek, 90.), Edomwonyi (Jurina, 60.)
Debreceni VSC: Milosevic – Kusnyír, Romancsuk, Lagator, Ferenczi – Loncar, Ojediran – Kiziridisz (Szécsi M., a szünetben), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, a szünetben) – Bárány (Majdevac, 79.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:

Mindkét csapatra hazai mérkőzés vár a következő fordulóban: a DVSC az Újpestet látja vendégül, a DVTK pedig a Kecskemétet fogadja.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC