nb1.hu

FTC: Máté Csabát váratlanul érte a menesztés, elköszönni sem tudott a játékosoktól

Először adott nyilatkozatot a Ferencváros vezetőedzői posztja alól való felmentés óta Máté Csaba.

Az 53 éves szakember az nso.hu-nak elárulta, váratlanul és fájdalmasan érte a döntés.

„Most már jobban vagyok. Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt. Minden pontosan úgy történt, ahogy Kubatov Gábor a sajtóban elmondta. Behívatott magához, és bevallom, még ez sem volt gyanús, hiszen ő általában a jó híreket közli. Most másként történt… Hosszú távon terveztem vezetőedzőként, így is álltam a munkához, hiszen ilyenkor a játékosokkal sok konfliktusba bele kell állni. A kinevezésemet követően tiszta volt számomra, hogy bármeddig is tart ez az időszak, többé nem leszek a Ferencváros másodedzője.”

Ezen kívül elmondta: a válogatott szünet miatt nem tudott elköszönni a játékosoktól.

Tiszta a lelkiismeretem. Ha elölről kezdhetném, mindent ugyanúgy csinálnék. Az egyedüli vesztes mérkőzést is, a Puskás Akadémia elleni meccset is. Ott sem arról volt szó, hogy közünk nem volt a találkozóhoz. Talán minden edző kiegyezne olyan mérleggel, mint az enyém volt a Ferencváros kispadján. Sajnálom, hogy a játékosoktól nem tudtam elbúcsúzni, hiszen a válogatott szünet miatt mindenki rövid pihenőre ment, de a szakmai stábbal legalább le tudtuk zárni ezt az időszakot. Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt két hónap a Ferencváros történetében egy porszem, az én életemben viszont az egyik legszebb drágakő!”

Máté Csabának külföldi lehetőségei és ajánlatai is vannak, de egyelőre nem akar konkrétumokról beszámolni és nem tudja, pontosan mit hoz a jövő.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC