nb1.hu

Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

Magyarország – Angyalföldi és diósgyőri fölény az álomtizenegyben.

 

Újra dübörög az nb1.hu fennállásának legrégebbi rovata. Forduló válogatottja már kétezerben is volt, ezt a hagyományunkat a 2016/17-es kiírásban is tovább folytatjuk. Íme, a 28. játéknap legjei.

 

A forduló győztese: Vasas

Az angyalföldiek hősies küzdelemben húzták be a három pontot a Honvéd elleni fővárosi rangadón, és mivel a Videoton döntetlenezett a MTK-val, így a piros-kékek három pontra megközelítették a kispestieket és a székesfehérváriakat. Újra nyílt a bajnokság!

 

A forduló játékosa: Gera Zoltán

A Ferencváros karmestere szombaton ünnepelte 38. születésnapját, mondhatni elég stílszerűen, mert triplázni tudott a sereghajtó Gyirmót ellen.

 

A forduló kapusa: Nagy Gergely

A Vasas kapusa bravúrok sokaságát mutatta be a Honvéd elleni fővárosi rangadón: lélektanilag fontos pillanatban kivédte Davide Lanzafame tizenegyesét, majd több óriási mentéssel járult hozza a piros-kékek győzelméhez. A legutolsó bravúrt a 94. percben produkálta. Mindezt úgy, hogy, hogy a mérkőzés előtt belázasodott, és a szünetben is cserét akart kérni…

 

A forduló vesztese: Honvéd

A vörös-feketék eddig minden tizenegyest berúgtak a szezonban, azonban Vasas ellen Davide Lanzafame vállalta magára az ítélet végrehajtását a pályán lévő kijelölt lövő Eppel Márton helyett, így valahol sorsszerű volt, hogy ki fogja hagyni. Sok van még hátra a szezonból, de ez a hiba, akár a Honvéd bajnoki címébe is kerülhet, mert minden mérkőzésnek van lélektana. A vörös-feketék jobban játszottak, mint az angyalföldiek, és ha Eppel Márton berúgta volna a tizenegyest, akkor könnyen lehet, hogy a Honvéd megfordította volna a meccset az utolsó fél órában.

 

A forduló válogatottja: Nagy G. – Eperjesi, Burmeister, Lipták, Hangya – Bardhi, Gera, Holman – Ugrai, Balázs B., Könyves.

 

Nagy Gergely (Vasas): Az angyalföldiek kapusát folyamatosan szemmel tartja a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és a Honvéd ellen be is bizonyította miért. A fiatal hálóőr hatalmas bravúrokat mutatott be a Honvéd ellen. Kivédte Lanzafame tizenegyesét, óriási bravúrt mutatott be Ikenne-King lövésénél, és a 93. percben Koszta Márk közeli próbálkozását is hárította. Ja, és ezt úgy, hogy a mérkőzés előtt belázasodott, és a szünetben is cserét akart kérni…

 

Vasas FC – Budapest Honvéd | 1-0 | OTP Bank Liga | 28. forduló | 2016/2017 | MLSZTV

 

Eperjesi Gábor (DVTK): A miskolciak jobb hátvédje remek teljesítményt nyújtott a Paks ellen. Döntő érdemei voltak abban, hogy Bódog Tamás csapata kapott gól nélkül hozta le a meccset. A védekezést magabiztosan megoldott, de maradt ereje a felfutásokra és a támadások segítésére is.

 

Lipták Zoltán (DVTK): A Diósgyőr új csapatkapitány a levegő ura volt Pakson. Hátul ellentmondást nem tűrő módon takarított, míg a pontrúgások után rendre veszélyt teremtett a Tolna megyei csapat kapuja előtt.

 

Felix Burmeister (Vasas): A piros-kékek német védője a Honvéd ellen első gólját szerezte az NB I-ben, ráadásul kulcsfontosságú mérkőzésen. Rá is fért ez a találat, hiszen áprilisban egymást követő két meccsen – a Debrecen, majd a Videoton elleni is öngólt vétett. Most valamit visszakapott a sorstól.

 

Hangya Szilveszter (Vasas): A magyar válogatottnál is számításba vett balhátvéd a Honvéd ellen is hozta magát. Rendre felfutott a balszélen, ráadásul Felix Burmeister gólja előtt hajszálpontos keresztlabdával ugratta ki a gólpasszt adó Mahir Saglikot.

 

Felix Burmeister gólja a Vasas FC – Budapest Honvéd mérkőzésen

 

 

Enis Bardhi (Újpest): A lila-fehérek házi gólkirály Mezőkövesden is a mezőny egyik legjobbja volt. Szinte minden támadásból kivette a részét, ráadásul parádés gólt lőtt 18 méterről Tomás Tujvelnek.

 

Gera Zoltán: (FTC): A zöld-fehérek rutinos középpályása emlékezetessé tette 38. születésnapját. A sereghajtó Gyirmót ellen két parádés fejesgóllal és egy hidegvérrel értékesített tizenegyessel jelentkezett.

 

Gyirmót FC Győr – Ferencvárosi TC | 2-3 | OTP Bank Liga | 28. forduló | MLSZTV

 

Holman Dávid (DVSC): A Loki duplázott a Haladás ellen, ráadásul a nevét örökre beírta a klub történelemkönyvébe, ugyanis a Király Gábornak lőtt első gólja a DVSC történetének 2000. találata volt.  

 

 

Ugrai Roland (DVTK): A diósgyőri támadó csapata legjobbja volt a Paks elleni összecsapáson. Rengeteget mutatta magát, sokat cselezett, párharcokat nyert. Gólja pedig hozzásegítette a DVTK-t az égetően fontos három pont megszerzéséhez, és elvette a Paks hazai veretlenségét.

 

Ugrai Roland gólja a Paksi FC – DVTK mérkőzésen

 

Balázs Benjámin (Újpest): A korábbi kaposvári kedvenc posztját tekintve támadó középpályás, azonban Nebojsa Vignjevics az utóbbi időben jobb hátvédként veszi számításban. Mezőkövesden viszont befejező csatárt játszott, és remekül megoldott a feladatát. Brusztolt, megtartotta a labdákat és egy góllal is meghálálta a bizalmat.

 

Könyves Norbert (DVSC): A Loki támadója már az előző fordulóban, az MTK ellen is csapata egyik legjobbja volt. Akkor a 0-0-ra végződő meccsen nem sikerült betalálnia, most azonban kárpótolta a sors, mert szemfüles megoldással sikerült bevennie a Haladás kapuját.

 

Bede komikusnak tartaná a videóbírót, miközben nézők sincsenek az NB I-ben

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC