nb1.hu

Ott kellett hagynia az NB I-et a szíve miatt, az M4-en lesz látható

Debrecen – Dr. Horváth Zsolt kihúzta a „negatív lottót”

 

A M4 Sport a hivatalos honlapján jelentette be, hogy „leigazolta” dr. Horváth Zsolt, a DVSC korábbi támadóját, akinek télen kellett felhagynia az aktív játékkal, miután szívműtéten esett át egy bakteriális fertőzés miatt.

 

A Debreceni VSC színeiben bajnoki bronzérmet szerző egykori futballista a hétvégén már új szerepkörben mutatkozik be, az M4 Sport szakkommentátora lesz. A nehéz és sorsfordító időszakról az M4 keddi, Sportreggeli című műsorában beszélt először.

 

– Tizenkét hete volt a szívműtétem. Azt megelőzően pár hetet már kórházban töltöttem, akkor még nem tudták megmondani, hogy milyen problémával rendelkezem. Kiderült, hogy ez egy szívbelhártya-gyulladás, ami sürgősségi beavatkozást igényelt – kezdte dr. Horváth Zsolt. – A felkészülés első edzésén még részt vettem, majd lázas beteg lettem. Ez két héten keresztül tartott. Rémisztő volt, amikor megtudtam, hogy szívműtétem lesz. Már előtte közölték, hogy a profi pályafutásommal fel kell hagynom.

 

Holman Dávid beírta a nevét a Loki történelmébe – NB1.hu

 

A DVSC korábbi játékosa elmondta, hogy betegsége nem a sportkarrierje miatt alakult ki.

 

– Egy jó barátom találóan úgy fogalmazott, hogy kihúztam a negatív lottót. Egy ilyen korában lévő sportolónak, szívbelhártya gyulladás miatti műtéte nem túl gyakori. Gyakorlatilag a debreceni szívklinikán sem találkoztak még ilyennel. Úgy tudom, a magyar futballtörténelem sem mutat túl sok enyémhez hasonló precedenst. Ahogy mondani szokták, az élet a legnagyobb rendező. Most ezzel kell tudni mit kezdeni. – folytatta dr. Horváth Zsolt, aki jogi diplomával rendelkezik. – Annyiban szerencsés, hogy számomra van más perspektíva a futballon keresztül, de attól ez még nem könnyű időszak. Ez volt az életem, és imádtam csinálni. Ezzel keltem, ezzel feküdtem. A családom, a kedvesem, a csapat és a debreceni szurkolók is rendkívül sokat segítettek, hogy átvészeljem ezt a helyzetet. Ezúton is köszönöm nekik.

 

Dr. Horváth Zsolt a PMFC-ben lett ismert futballista, majd 2013-ban szerződtette az MTK, 2015 nyarán igazolt a Lokihoz.

 

– Mindegyik időszak mellett fel tudnék sorakoztatni pro és kontra érveket. Természetesen a szülővárosomban, a Pécsen töltött évek pozitív élményekkel töltenek el. Az MTK-nál töltött két év nehezen indult, mert egy lábtörés hátráltatta a beilleszkedésemet, de az azt követő másfél év nagyszerűen sikerült. A debreceni éveimben hatalmas emlék, hogy egy ilyen nagy múltú klub meghatározó játékosa lehetettem, és hozzájárulhattam ahhoz, hogy tavaly bronzérmet tudtunk szerezni.   

 

A „Doki” becenévre hallgató Horváth Zsolt hétvégén debütál az M4 Sporton, mint szakértő.

 

– Örömmel fogadtam a megkeresését, pláne mert egy Videoton–Loki mérkőzésen debütálhatok. Készülök lelkesen, és remélem érdekes információkkal és szórakoztató szakértéssel tudok előrukkolni – tette hozzá a DVSC-ből visszavonuló Horváth Zsolt. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC