nb1.hu

A Fradi szélsője még a szakközép mellett focizott Budafokon

Budapest – Lovrencsics Gergő nem becsüli le az NB III-as ellenfelet.

 

Szerdán este hat órától a címvédő Ferencváros a Budafokot fogadja a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Groupama Arénában. A találkozó érdekessége, hogy az NB III-as csapatot a Fradi korábbi edzője, Prukner László irányítja, ráadásul több játékosa is megfordult anno a zöld-fehéreknél.

 

Azonban a Fradiban is van olyan játékos, aki szerepelt a másik csapatban: a 16-szoros magyar válogatott Lovrencsics Gergő felnőtt pályafutását a Budafoknál kezdte. A zöld-fehérek szélsője 2006 és 2008 között erősítette a Budafokot.

 

– A Budafok volt az első állomás, ahol igazán elindult a felnőtt karrierem. Sajnos kiestünk az NB II-ből, de a harmadosztályban sikerült egy jó fél-szezont nyújtanom, amivel felhívtam a Pécs figyelmét, tehát sokat köszönhetek a Budafoknak, hogy játéklehetőséghez jutottam és bíztak bennem. Akkor még szakközépiskolába jártam, és az érettségi mellett játszottam náluk – mondta Lovrencsics Gergő a Ferencváros honlapjának.

 

Kihagyhatja a szerdai MK-elődöntőt a Vasas hőse

 

A Ferencváros a Diósgyőr búcsúztatása után játszhatja a Magyar Kupa elődöntőjét, míg a Budafok többek között a Videoton ellen is sikerrel vette a kupa kihívásait.

 

– Nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Budafok nem véletlenül jutott el idáig – folytatta Lovrencsics. – Bebizonyították, hogy akárkivel képesek felvenni a versenyt, gondolok itt például a Videotonra. Nem szabad őket lebecsülni, tapasztalt játékosaik vannak, egy tapasztalt edzővel. Száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy hazai pályán megnyerjük a mérkőzést. Nagyon bízom benne, hogy a Gyirmót elleni győzelem lendületet ad számunkra. Bizakodva várom a szerdai mérkőzést.

 

A Budafok jelenlegi vezetőedzője Prukner László, aki 2010-ben és 2011-ben még a Ferencvárost irányította.

 

– Átalakult a csapat, amióta eljöttem onnan, így bár személyesen nem ismerem őket, de azt el tudom róluk mondani, hogy egy stabil csapat, hiszen hat ponttal vezetik a bajnokságot, és jövőre visszakerülhetnek az NB II-be. Sok rutinos játékossal álltak fel már akkor is, és ez így lesz most is. Minden adva van ahhoz, hogy jövőre helyt álljanak az NB II-ben – tette hozzá Lovrencsics Gergő.

 

Prukner László komoly gondokkal küszködik a Fradi-meccs előtt

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC