nb1.hu

Anfield Road: könny csordult a Vidi-szurkoló szemeibe Szoboszlai miatt

Kerkez Milost is nagyon elismerik a csapatának a szurkolói.

Makádi Péter fanatikus futballrajongó. Magyarországon a Videoton, külföldön a Liverpool a kedvenc klubcsapata, de él és hal a magyar válogatottért is. Mániákusan járja a stadionokat, a szombati Liverpool–Bournemouth meccs volt az 500. külföldi megjelenése. Péter egyébként az NB1.hu-nak is szokott fotózni, ott volt a 2018-as Real Madrid-Liverpool (3-1) BL-döntőn is. Ahogy mesélte, jó értelemben készült ki Szoboszlai Dominik szombati játékától, akit a Pool szurkolói a mezőny legjobbjának választottak a 3-1-es győzelem után.

Ez volt az 500. külföldi meccsed. Fontossági sorrendben hányadik helyen landolt?
Egyetlen van, amelyen nagyobb extázisban voltam. Ez a találkozó a Liverpool-Barcelona 4-0 volt. 3-0-ra nyertek az első meccsen a katalánok, innen fordítottunk. Elképesztő volt nekem a szombati összecsapás. Mikor Dominik lövésének a kipattanójából gól lett, kicsordult a könnyem.

Kezdés előtt készült olyan fénykép, amin egy Kerkez-mezes Bournemouth-szurkolóval vagy látható. Mikről beszélgettél vele?
Apuka volt a fiával, utóbbin volt a mez. Megkérdeztem tőlük, mi a véleményük Kerkezről. Megnézték a csapatuk edzőmeccseit is, azt mondták, nagyon meggyőzően játszott. Nagyon örültek neki, amikor mondtuk, hogy magyarok vagyunk.

Melyik magyar játszott jobban szombaton és miért?
Szobo a második félidőben olyan szinten focizott, mint Xabi Alonso a fénykorában. Elképesztő intenzitás, pontosság és erő jellemezte a játékát. Viszont Milos is nagyon meggyőző volt.

Szoboszlai ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz. Készültél drapériával, kikerült, amit ő is látott, ahogyan azt az M4 Sportnak elmondta a meccs után. A Liverpool-szurkolók mit szóltak hozzá?
A vállamat veregette mindenki. Kézzel készítettem, nem nyomtattam, ezt itt értékelik. Az elején és a végén is kihúztuk. Ismernek itt, mert ide járok évek óta. A végén sok ember odajött gratulálni.

Mi volt a véleményük Dominik játékáról?
Mindenki el volt ájulva az intenzitásától, a tehetségétől és a szenvedélyétől. Minden megvan benne, hogy a világ egyik legjobbja legyen. Elképesztő!

Mi lesz a következő meccsélményed?
EL-sorsolástól függ, de szeptember végén lesz West Ham hazai, előtte pár nappal EL. Arra jövök, ha hazai az EL, akkor mindkettőre. Október végén ugyanez a szitu: hazai Nottingham és EL, a kérdés az, hogy az utóbbi hazai lesz-e…Minden kupameccsre bérletem van, bajnokikra garantált jegyem, mert minden találkozóra, amikor csak tehettem, idegenbe is jártam, amikor itt éltem a Covidig. Amióta vége a járványnak, Magyarországról utazom a mérkőzésekre. Amikor még tartott, voltam a San Siróban az Inter és a Milan ellen is, de több másik európai stadionban is megfordultam a Liverpool miatt. Kétszer Budapesten is fotóztam a csapatot, amikor nálunk kellett játszaniuk a beutazási korlátozások miatt. Egyébként minden 2007 utáni európai döntőjükön fotóztam, nem csak a 2018-ason. 2019-ben győztek, az Alisson Beckert ábrázoló képemet kitette a klub és világszerte címlap lett. De természetesen a magyar válogatott fellépésein is ott leszünk a barátaimmal, ez nálunk alapvetés. Belgrádba nem tudunk menni, mert nem lehetnek szurkolók a szerbek ellen, de Kaunasban ott leszünk a helyszínen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC