nb1.hu

„Bárcsak több ilyen magyar játékosom lenne!” – Rossinak ajánlják a felcsúti focistát

Hornyák Zsolt szerint a sereghajtó Fehérvár jobb csapat annál, mint ahol most, a szezon elején van a tabellán. Edzői értékelések.

Hornyák Zsolt csillagos ötösre értékelte a Puskás Akadémia FC csapatmunkáját a Fehérvár FC elleni 2-2-s döntetlen után, a helyzetkihasználással és az eredménnyel azonban nem volt elégedett.

„Rúghattunk volna négy gólt, de 2-2 lett a meccs vége. Szórakoztató focit játszunk, sok gól esett, sajnos mi is kapunk. Oda-vissza megy a meló, sok helyzetet tudunk kidolgozni, ez az edző szemében nagy pozitívum” – nyilatkozta a felcsúti vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Hornyák kiemelte, hogy az ellenfél többre viheti, mint ahol most van. „Ne helyezzük a Videotont oda, ahol most helyezkedik, jobb csapat annál, mint ahol most, a szezon elején van a tabellán. Nagyon jó és nagyon erős kerettel rendelkezik a Vidi.”

A védő Batik Bence középpályást játszott, az edző szerint kiválóan.

A csatársorba is beteszem, ha kell, mert megígértem neki, hogy bejuttatom a válogatottba. Ahogyan dolgozik, megérdemelné a lehetőséget. Batik Bence egy tiszta, egy nagyon egyenes, igazmondó ember, szeretem az ilyen típusú játékosokat.

„Középső védőként nagyon jól teljesít, a középpályán is nagyon fontos szerepet játszik, a 6-os irányító poszton, de fel tud menni 8-asba is. A volt csapatának, a Kispestnek rúgott egy bombagólt, univerzális játékos, magyar fiú, nagyon jól dolgozik, nagyon örülök, hogy nálam van, és az egyik alapembere a csapatnak. Bárcsak több ilyen magyar játékosom lenne, példaképe a fiataloknak és az egész csapatnak. A nemzeti színekben is megérdemelné a lehetőséget a szövetségi kapitánytól.”

Marco Rossi történesen ott volt Felcsúton. „Remélem, tetszett neki a játéka” – reagált a felvetésre Rossi.

A Fehérvár FC vezetőedzője, Bartosz Grzelak szerint csapata hozott néhány rossz döntést, nem védekezett jól a meccs elején, hiszen már a 11. percben gólt kapott. „De utána erősek voltunk, mi lettünk a jobb csapat a pályán, kontrolláltuk a játékot, azonban a Puskás Akadémia ilyenkor is erős ellenfél. Büszke vagyok, hogy ki tudtak egyenlíteni a játékosaim, nem sok együttes tudta volna ezt megcsinálni három vereség után.”

A Fehérvár hivatalos weboldalán a 2-2-es végeredményt a 95. percben beállító Katona Mátyás nyilatkozott a mérkőzésről.

A csapatkapitány Fiola Attila szintén a fehervarfc.hu-n értékelt.

Nagyon sokat számít most nekünk, hogy három vereség után pontot tudtunk szerezni.

„Úgy mentünk ki a pályára, hogy pontot, pontokat akartunk szerezni, sajnos rosszul kezdtünk, de 20-25 perc után feljavultunk, és a játékrész vége a miénk volt. A második félidő kiegyenlített volt, sikerült egyenlítenünk, de összességében sokat hibáztunk. A Mezőkövesd ellen már mindenképp szeretnénk otthon tartani a három pontot. Két hete edzek teljes értékűen a csapattal, így fizikailag az első meccsemen még nem voltam a topon, de kellenek a mérkőzések és próbálok minél jobban formába lendülni.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC