nb1.hu

DVSC-Rapid Wien: nem ért egyet kollégájával Blagojevics, a negyedik után nyugodtak meg az osztrákok – reakciók

Fájdalmas estén vannak túl a debreceniek. 

A vártnál jóval könnyebb játékkal 5-0-ás győzelmet aratott a Rapid Wien a Debrecen otthonában az Ekl-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. A találkozót követően értékelték a vezetőedzők a látottakat.

Zoran Barisics (Rapid Wien): Kiváló teljesítmény nyújtott a csapat, gratuláció jár nekik. Úgy érzem az első perctől az utolsóig remekül játszottunk. Nagyon hatékonyak voltunk az ellenfél kapuja előtt, koncentráltak voltunk elől és hátul is. Rutinosak voltunk és jól döntöttünk az éles helyzetekben. Büszke vagyok, hogy egy olyan jó csapat ellen, mint a Debrecen ilyen kiváló teljesítményt nyújtottunk.

Az NB1.hu kérdésére Barisics elmondta, hogy a negyedik gól után nyugodott meg, hiszen 3-0-nál a Debrecen ment még előre, nem adta fel, és persze jól tudták, hogy a labdarúgásban minden milyen gyorsan történik. Bizonyos változtatásokat kellett eszközölni, ezt a kihívást igyekeztek megoldani. Egy négyes védelemből egy kiegészülő hármas védelemre álltak át a bécsiek. Jól tudták, hogy bizonyos zónákban, ahol a Debrecen játssza a focit, ott kell majd labdát szerezni, ami sikerült is. 

Srdjan Blagojevics (DVSC): Nagyon nehéz és fájdalmas ez a mai este számunkra, tudtuk hogy jó csapat a Rapid, de nagyon nehéz feldolgozni ezt a vereséget. A 0-5-ös eredmény után bármit is mondok, az nem lesz helytálló. Célunk, hogy összeálljunk ez lesz a kihívásunk, hogy javítsunk ezen a teljesítményen. Úgy érzem, hogy kiégtünk, és a mérkőzés elején megmutatkoztak a hibák, amik meg is bosszulták magukat. Ez túl sok volt számunkra, de nem a csapat mögött, hanem előtte állok. Már a mérkőzés előtt is említettem, hogy a sorozatban szerepelhettünk. Nem ezt vártuk, ez nagyon fájdalmas számunkra és nagyon sajnálom. Hétfőn be kell bizonyítanunk, hogy kik is vagyunk valójában és ebben a szurkolókra is nagy szükség lesz. Nem változtatnék a játékstílusukon, ez az amit szeretnék látni és ez amit gyakorolunk edzéseken is. De ez az eredmény után mindegy mit mondok, mert nem akarok magyarázkodni. Az eredmény mutatja meg, hogy az elképzelésünk működik vagy sem.

Az NB1.hu kérdésére a DVSC trénere elmondta, hogy nagyon nagy volt a nyomás rajtuk, ami a mérkőzés fontosságának köszönhető. Emiatt nem tudtak jó döntéseket hozni. A Rapid vezetőedzőjével ellentétben, Blagojevics úgy érzi, hogy a harmadik gól után dőlt el a mérkőzés. Még az első gól után fel tudtak volna állni, a második pofonként terítette földre őket. A szünetben igyekeztek rendezni a sorokat a lehetőségek is megvoltak, de korán jött a harmadik találat, ami eldöntötte a találkozót.” Nem mondhatom hogy a játékosok nem akartak, az erőfeszítések megvoltak, de jelenleg a Rapid a jobb csapat és nagyon sok hibánkat megbüntette”.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC