nb1.hu

Nem túlélni akar a Fradi, meglepetésre készül a ZTE, fókuszál a Loki – reakciók

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy megtartotta sajtótájékoztatóját a Riga ellen Konferencia-liga-selejtezőt megelőzően a Kecskemét:

Szerda délután a Ferencváros, a DVSC, valamint a Zalaegerszeg is hasonlóan tett. A Fradi 4-0-s előnyből várja a Shamrock elleni, írországi visszavágót, míg a DVSC 1-0-ról fogadja az Alaskertet, a ZTE pedig 1-0-s hátrányból az eszéki NK Osijeket.

„Az első forduló eredményének ismeretében nagyon fontos lesz a játékosaink számára, hogy ne túlélni akarjuk a mérkőzést, hanem a győzelem igényével lépjünk pályára. A mi helyzetünkben nagyon fontos az, hogy stabilitást érjünk el, ne legyen hullámzó a teljesítményünk, ezekből a mérkőzésekből próbáljunk önbizalmat meríteni, hogy kialakuljon egy csapategység, egyfajta játékstílus, ami jellemez minket. A legfontosabb üzenet az, hogy ne legyünk passzívak, jól reagáljunk arra, amit a hazai csapat csinál majd. Úgy gondolom, ahogy tavaly is tették, agresszívebben fognak játszani, mint idegenben, akár feljebb tolják a védekezésüket is. Ezekre kell megtalálnunk a megfelelő válaszokat ahhoz, hogy holnap is sikeresek tudjunk lenni a mérkőzésen” – mondta Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője.

A debreceniek trénere, Srdjan Blagojevic a jó előjelek ellenére nehéz, megterhelő mérkőzésre számít:

Az egygólos előnnyel semmi nem dőlt el. Nagyon jó csapattal állunk szemben, amely nagyon jó egyénekkel is rendelkezik” – mondta a szerb szakember. Hozzátette, tisztelik az ellenfelet, de bíznak önmagukban. „Hasonló játékra számítok, mint amilyen a jereváni volt, így nehéz és megterhelő meccs lesz„.

A DVSC-t 2021 óta erősítő Dorian Babunszki szerint kizárólag a csütörtöki visszavágóra fókuszálnak. Az északmacedón csatár szerint nem lesz könnyű kivívni a továbbjutást, mert a rivális is erre törekszik majd.

Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője most több akciót és támadást vár a csapatától, mert az első felvonás alkalmával „a hatékonyság nem volt megfelelő”.

Nem jó érzés, hogy az elmúlt napok két veresége után következik a csütörtöki visszavágó, de az eszéki csapatot és a hazai bajnokságot külön kell kezelni. Az Osijek egy nagyon erős, a ZTE-nél magasabban jegyzett csapat. Megfelelő játékkal a visszavágón szeretnénk elérni a szintjüket és eltüntetni a két gárda közötti különbséget” – fogalmazott. Annak kifejezetten örült, hogy a bajnokságban két forduló alatt kilenc gólt szerző rivális mindössze egyszer volt eredményes ellenük.

Boér nagyon bízik abban, hogy a nagyszámú jegyértékesítésnek köszönhetően jó hangulat lesz a pályán, mert mentálisan sokat jelent a játékosoknak a szurkolótábor és a biztatás, ami átsegítheti őket a mélypontokon. Tajti Mátyás, a ZTE játékosa mindeközben arra számít, hogy képesek lesznek jobban teljesíteni az első mérkőzéshez képest. Akkor kellett egy félidő, hogy bátrabbak legyenek, a visszavágón viszont az elejétől szeretnének úgy játszani, mint az első meccs második félidejében.

A középpályás szerint a két vereség miatt nincs rossz hangulat az öltözőben, nem tekinti kudarcnak a múlt csütörtökön kapott egy gólt. „A csapat nagyon éhes, talán meg is tudunk lepni mindenkit” – jegyezte meg.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC