nb1.hu

Utat a magyar fiataloknak: a Vidi tehetségéről kérdeztük a vezetőedzőt

A Fehérvár FC-nek nem volt könnyű az előző szezonja: az utolsó fordulóban sikerült csak elkerülnie a kiesést, ráadásul a nyáron a főszponzor is elhagyta Vidit. Ezért úgy döntöttek a klub vezetői, hogy az új bajnokságban minél több lehetőséget kívánnak adni a magyar és azon belül is a helyi tehetségeknek.

Az Újpest elleni, szombati 2-1-es vereség során öt magyar kezdett a fehérváriaknál, de csereként is három fiatal honfitársunk lépett pályára: a 19 éves Berki Marcell, a 23 éves Katona Mátyás és a 18 éves Pető Milán. Az utóbbi kettő már a második félidő elejétől bizonyíthatott.

Pető eddig csak egyszer játszott az NB I-ben: február 25-én, amikor a Vidi Zalaegerszegen vendégszerepelt. A hazaiak 2-1-re nyertek, a fiatal játékos 56 percet kapott. Ezen kívül csak a második csapatban szerepelt.

Az NB1.hu megkérdezte Bartosz Grzelak vezetőedzőt, hogy milyen jövőt lát Pető Milánban.

Nagyon tehetségesnek tartom, és azt is látom, hogy mennyit fejlődött a felkészülés alatt.

„Az edzéseken is mindig jól teljesít, nagyon koncentráltan dolgozik. Kíváncsian várom, hogyan alakul a karrierje, és örülnék, ha továbbra is így haladna. Az Újpest ellen megmutatta, hogy már most képes NB I-es szinten játszani” – mondta Grzelak.

Pető szerződése 2025 nyaráig érvényes a Vidivel, a Transfermarkt szerint jelenleg 50 ezer eurót ér. De ha továbbra is úgy teljesít, mint ahogy azt az Újpest ellen tette, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak az értéke, hanem az elismertsége is gyorsan növekedni fog.

A Fehérvár FC a második fordulóban vasárnap délután fogadja a Ferencvárost.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC