nb1.hu

Légiósok: magyar gólok a Konferencia-ligában

Varga Roland és Gyurcsó Ádám is betalált a csütörtöki játéknapon.

Négy magyar csapat mellett négy magyar játékos volt még pályán a Konferencia-liga második selejtezőkörében. A magyar válogatott hátvéd Lang Ádám együttese, a ciprusi Omonia Nicosia idegenben aratott 3-2-es győzelmet az azeri Gabala ellen – Lang végig játszotta az összecsapást.

A Sepsi OSK Bulgáriában győzött 2-0-ra a CSZKA Szófia ellen. A háromszéki csapatba a 67. percben szállt be Varga Roland, aki előbb kulcsszerepet játszott csapata első góljában, majd a 81. percben szemfülesen emelt az üresen tátongó bolgár kapuba.

A ciprusi AEK Larnacában légióskodó Gyurcsó Ádám is oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből. A szélső a 6. percben juttatta előnyhöz csapatát büntetőből, majd a harmadik találatnál kiválóan tálalt Faraj elé, aki bevette a Zsogyino kapuját – az összecsapást Mezőkövesden rendezték. A második félidőben ugyan egy gólra zárkózott a fehérorosz csapat, ennek ellenére Gyurcsóék várják előnyből a visszavágót.

A héten Neftcsi Bakuhoz szerződő Tamás Márk kezdőként kapott helyet az új csapatában a Zeljeznicsar elleni összecsapáson, melyet végig játszott a hátvéd. A hazaiak korán megszerezték a vezetést, majd a Neftcsi a 44. percben egyenlített, de az első játékrész ráadásának 10. (!) percében ismét előnybe került a Zeljeznicsar. A csattanóra a 95. percig kellett várni, ekkor Hadzhiyev találatával mentette az azeri csapat döntetlenre az összecsapást.

Konferencia-liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés:
Gabala (azeri) 2-3 Omonia (ciprusi)
CSZKA Szófia (bolgár) 0-2 Sepsi OSK (román)
Zsogyino (fehérorosz) 2-3 AEK Larnaca (ciprusi)
Zeljeznicsar (bosnyák) 2-2 Neftcsi Baku (azeri)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC