nb1.hu

Hivatalos: Szalai Attila a Hoffenheimben folytatja

A magyar válogatott védője a német Bundesligába igazol.

Mint azt korábban írtuk, megegyezett egymással a Fenerbahce, illetve a Hoffenheim Szalai Attila átigazolásával kapcsolatban. A németek hivatalosan is bejelentették a magyar válogatott védőt, aki – a vártnál kisebb összegért – 12 millió euróért szerződik Németországba.

A 25 éves hátvéd a Rapid Wien utánpótlását követően Mezőkövesdre igazolt, majd Ciprus érintésével került a török sztárcsapathoz, a Fenerbahcéhoz. Az elmúlt másfél évben több klubbal szóba hozták Szalait, a hírek szerint az Union Berlin, valamint a Freiburg is a kérők között volt.

Meggyőződésem, hogy ez a helyes lépés számomra. Az elmúlt hetekben kérdezgettem Szalai Ádámot, és ő csak jó dolgokat mondott a klubról. Rendkívül motivált vagyok, az első naptól kezdve mindent bele fogok adni, és szeretnék minél több sikert elérni a Hoffenheimmel” – mondta Szalai.

Alexander Rosen, a klub vezérigazgatója elmondta, Szalai olyan típusú játékos, aki egyesíti a „feltétel nélküli keménységet”, a hatalmas fejelési erőt és a hihetetlen mentalitást. Hozzátette, azért is volt fontos az ő megszerzése, mert hasonló kaliberű játékosok – mint például Benjamin Hübner – már nem tagjai a keretnek. Kiemelte azt is, hogy egyértelmű céljuk volt, hogy stabilizálják a védekezést, és Szalai – „aki nagyszerű srác, és akinek csodálatos karizmája van” – már nemzetközi téren is bizonyított.

Schäfer András, Gulácsi Péter, Willi Orbán, illetve Sallai Roland mellett a 35-szörös magyar válogatott hátvéddel ötre bővül – ismét – a Bundesliga magyar különítménye. Míg a Hoffenheim harmadik magyar játékosa lesz Lőw Zsolt, valamint Szalai Ádám után.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC