nb1.hu

Kondás remek cseréi döntötték el a csúcsrangadót – reakciók

Megszakadt az éllovas parádés sorozata.

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 3–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 420 néző. Vezette: Mencsik László (Soós András, Gavalla-Kulcsár Judit).
DEAC: Szabados – Nagy Z., Soltész, Balogh K., Papp – Spitzmüller, Ramos (Sándor T., 46.), Sigér – Sidibe, Urbin (Kertész, 65.), Bárány (Patócs, 80.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely, Villand (Katona Gy., 78.), Máriusz, Pataki Z. (Lukács, 60.) – Popescu (Kis Sz., 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Toca (28. – öngól), Sándor T. (49.), Kertész (76.).
 
Az NB III Keleti csoportjának a csúcsrangadóját Debrecenben rendezték meg, ahol a második helyen tanyázó DEAC a listavezető Füzesgyarmatot fogadta. Kondás Elemér bátor taktikát választott a meccsre, hiszen Sidibe, Bárány és Urbin személyében három csatárt is a kezdőbe tett. A húzás kifizetődött, hiszen a hajdúságiak 3-0-s győzelmet arattak. A hazaiak az első félidő derekán szerezték meg a vezetést, Urbin labdaátvétele után Tocáról jutott be a labda a vendégek kapujába. A második játékrészben két cserejátékos is megvillant a DEAC-ban, előbb Sándor Tamás, majd Kertész járt túl Fildan eszén. A füzesgyarmatiaknak Debrecenben szakadt meg a parádés, kilenc győzelemből álló sorozatuk. A cívisvárosi egyetemisták a diadaluknak köszönhetően egy pontra csökkentették a hátrányukat az első helyen álló riválissal szemben.
 
Kondás Elemér a lefújás után a jó helyzetkihasználás fontosságára is rávilágított.
 
"Fontos győzelmet arattunk, hiszen vereség esetén az ellenfelünk nagyon ellépett volna tőlünk. A feladataikat remekül megoldották a fiúk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy három gólt rúgtunk a listavezetőnek, ami szép teljesítmény. A helyzeteinket ezúttal jó százalékban értékesítettük. Az is lényeges volt, hogy mi szereztük meg a vezetést. A cserejátékosaink is sokat tettek hozzá ehhez az eredményhez" – nyilatkozta Kondás.
 
Boros Tibor szerint a füzesgyarmati játékosok ezúttal erőtlenül futballoztak.
 
"A meccs előtt azt gondoltam, hogy a hazaiaknak jó teljesítményre lesz szükségük a győzelemhez. Ebben tévedtem, mert kimondottan erőtlenül és gyengén játszottunk. Részünkről rangadóhoz méltatlan volt a mai teljesítmény, ettől függetlenül nem kell pánikolnunk. Bízom a játékosainkban, tudom azt, hogy ez csak egy kisiklás volt, és a szezon hátralévő részében a szebbik arcunkat fogjuk ismét mutatni!" – mondta Boros.
 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC