nb1.hu

Meggyőzte a DVTK-vezetőket a 32-szeres válogatott játékos

"Látszik, hogy minden tekintetben egy nagy klubhoz érkeztem" - nyilatkozta Vlagyiszlav Klimovics.

Az NB I friss feljutója, a DVTK leigazolta a 27 éves Vlagyiszlav Klimovicsot. A 32-szeres fehérorosz válogatott középpályás az elmúlt két hetet a DVTK-val dolgozta végig a nyári, ausztriai edzőtáborban, és sikerült meggyőznie a szakmai stábot arról, hogy a leigazolásával erősödni fog a diósgyőri középpálya.

„Csak vasárnap este érkeztem meg Diósgyőrbe, így nem láttam sokat még a városból, de az edzőpályák és a stadion nagyon lenyűgöző, minden várakozásomat felülmúlta” – nyilatkozta a DVTK hivatalos weboldalának Vlagyiszlav Klimovics.

Látszik, hogy minden tekintetben egy nagy klubhoz érkeztem. Annyit megígérhetek, hogy minden mérkőzésen küzdeni és harcolni fogok azért, hogy a csapat győztesen hagyja el a pályát.

„Volt időm megismerni a szakmai munkát Ausztriában, remélem, hogy szép eredményeket érünk el együtt, és minél előkelőbb helyen fogunk végezni a tabellán.”

Idén kirobbanthatatlan a fehérorosz válogatottból

Klimovics a BATE Boriszovban nevelkedett, és a klub színeiben szerepelt az ifjúsági BL-ben, majd két mérkőzés erejéig az első csapatban is pályára lépett, már 18 éves korában. A következő éveket kölcsönben töltötte a másodosztályban, majd Lettországban, végül a fehérorosz élvonalban, Grodnóban. 2018-ban a Torpedo-BelAZ csapatába igazolt, 2020-ban a Dinamo Minszk játékosa lett, majd 2022 tavaszán fél évig Gyirmóton szerepelt. Az előző idényben Cipruson játszott a Nea Salamina Famagusta csapatában.

A fehérorosz válogatottban 2017-től 32 mérkőzésen szerepelt, mind a négy idei Eb-selejtezőn pályára lépett Svájc, Románia, Izrael és Koszovó ellen – olvasható a dvtk.eu-n.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC