nb1.hu

Támadóval erősített a Szentlőrinc, középpályással a Pécs – reakciók

Nagy tervekkel érkeztek a játékosok új klubjaikba.

Javában készülnek az NB II-es csapatok a tavaszi idényre. A felkészülés mellett a játékoskeretek erősítése is zajlik. A 16. helyen álló Szentlőrinc hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Szegedtől Pintér Ádámot. 
 
 
A SZENTLŐRINC HÍRE:
 
“Debrecenben mindössze tizenhét évesen már az NB I-ben is lehetőséget adtak neki, ami bizonyítja, hogy tehetséges játékosról van szó. Pintér Ádám a Szegedtől érkezett felnőtt csapatunkhoz, a szélső támadóval másfél éves kontraktust kötöttünk.
 
A szolnoki születésű Pintér Ádám a Tisza-parti városban kezdett el futballozni, majd hamar Debrecenben találta magát, ahol végigjárta a ranglétrát az utánpótlásban. Még csak tizenhét éves volt, amikor Herczeg András vezetőedző bizalmat szavazott neki, és pályára léphetett az NB I-es felnőtt csapatban. Ezt követően megjárta a Kaposvárt, majd visszakerült a Debreceni VSC-hez, legutóbb pedig, most ősszel az NB II-es Szeged játékosa volt, onnan igazolt hozzánk.
 
– Másfél éves szerződést kötöttünk a Szentlőrinccel, ahová azzal a céllal érkeztem, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, hiszen a fejlődésem érdekében a leginkább erre van szükségem – fogalmazott a 21 éves szélső támadó. – Természetesen érdeklődtem az ismerőseimnél, mindenki azt mondta, hogy érdemes idejönnöm, mert itt tényleg bizalmat szavaznak a fiataloknak. Amióta megérkeztem, nagyon jól érzem magam, remek a közeg, kiváló a társaság, pillanatok alatt beilleszkedtem. Nagyon bízom benne, hogy a tavaszi szezonban jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal segíthetem a Szentlőrincet abban, hogy elérje a célját és bentmaradjon az NB II-ben!
 
Mi is bízunk benne, hogy új játékosunknak kijön a lépés nálunk, hiszen gólerős támadóra mindig szükség van.
 
Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Ádám!”
 
A Szentlőrinc együttese az MTK otthonában kezdi a tavaszi menetelést. 
 
PÉCS
 
Az NB II második helyén Pécs újabb erősítést jelentett be hivatalos oldalán. A Csákvártól érkezett Kártik Bálint.
 
 
ÍME, A PÉCSIEK BEJELENTÉSE:
 
A 25 éves, több poszton is bevethető középpályás NB II-es labdarúgócsapatunk ötödik téli érkezője.
 
Univerzális középpályás ötödik téli igazolásunk: Kártik Bálint aláírta szerződését a PMFC-hez. A berettyóújfalusi születésű játékos 18 éves koráig Debrecenben, a DVSC-nél nevelkedett, ezalatt végigjárta a korosztályos raglétrát és 2015-ben már bemutatkozott a felnőttek között az NB III-ban. A középpályás 2016 nyarán igazolt a Nyíregyháza Spartacus FC-hez, ahol 133 NB II-es fellépésén összesen 16 gólt és 4 gólpasszt jegyzett a másodosztályban.
 
A korábbi U21-es válogatott labdarúgó 2021-ben a Puskás Akadémia FC érintésével került kölcsönbe a másodosztályú Aqvital FC Csákvárhoz, ahol 41 NB II-es találkozón viselte a bakonyi gárda mezét és 7 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, legutóbb tavaly a Soroksár SC kapuját vette be. Klubunk mindenben megállapodott a több poszton is bevethető 25 esztendős technikás középpályással, aki pályafutását a PMFC-ben folytatja.
 
– Nagyon örültem a megkeresésnek, miként a csapatnak, úgy nekem is komoly céljaim vannak a jövőt illetően – fogalmazott Kártik Bálint. – Pályafutásom szempontjából nagy előrelépést jelent a PMFC játékosává válni. Remek közegbe kerültem, ahol minden feltétel adott a sikeres szerepléshez. A társak gyorsan befogadtak, igazán pozitív az öltözői légkör. Pécsett szeretik a labdarúgást a szurkolók, így óriási motivációt jelent majd ilyen szépszámú közönség előtt pályára lépni!
 
Kártik Bálintot szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!"
 
Névjegy
Név: Kártik Bálint
Születésnap: 1997.04.18.
Születési hely: Berettyóújfalu
Nemzetiség: magyar
Poszt: Középpályás
Magasság: 188 cm
Testsúly: 82 kg
Előző klubja: Aqvital FC Csákvár
 
A PMFC hazai pályán a Budafok ellen kezdi a tavaszi idényt. 
 
 
 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC