nb1.hu

Nagy visszatérő a Szparinál, hat csapat is edzőmeccset játszott – eredmények

Együttműködés a Kozármislenynél, főpróba vár a Haladásra.

 

A CSÁKVÁR JELENTÉSE:

 

"FK Tisza-Aqvital FC Csákvár 0-3 (0-0)

Adorján, 300 néző

Aqvital: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Mészáros D. – Gazdag, Kártik – Tamás, Hornyák, Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.

60. perctől: Zelizi – Dulló, Alaxai, Koval, Baranyai – Kocsis – Fejős, Magyar Zs. – Torvund, Kirillo, Körmendi.

Gólszerzők: Magyar Zs. 2, Kirillo

 

Hátsó alakzatunk sokkal stabilabb volt, mint legutóbb Újpesten, s támadójátékunk is “színesebb” volt. A három gólunk mellett több komoly helyzetet alakítottunk ki. A hatvanadik percben komplett sort cserélt vezetőedzőnk, s bár a kezdő tizenegy sem játszott rosszul, a gólokat ezúttal fiataljaink rúgták.

 

A bajnoki főpróbát jövő vasárnap 16 órakor, Mezőkövesden vívjuk a Kazincbarcika gárdája ellen."

 

A BUDAFOK JELENTÉSE:

 

"Csapatunk szombaton délután a kranjska gorai edzőtáborban lejátszotta ötödik nyári felkészülési mérkőzését is, ellenfelünk ezúttal a szlovén első osztályból az előző szezonban búcsúzó NK Aluminij volt.

 

Rendhagyó volt a találkozó, legalábbis abból a szempontból, hogy a két együttes szakmai stábja abban egyezett meg, hogy 2×60 percet játszanak az alakulatok.

 

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba az "első félidőre" az alábbi kezdőt küldte pályára: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D., Horváth O. – Nándori B., Csonka A. – Németh M., Beke P., Kovács D. (C) – Varga D.

 

A 4. percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, ekkor egy távoli szlovén lövés ment fölé nem sokkal, igaz Gundel-Takács Bence rajta volt a kísérleten. Az első negyedórában főként mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben.

 

A 16. percben aztán gyakorlatilag az első veszélyes támadásunkból megszereztük a vezetést: Horváth Olivér indult el lendületben az ellenfél térfelén, majd a labda a jobb szélen Varga Donáthoz került, akinek centerezésére Beke Péter érkezett nagyszerűen és közelről a kapuba passzolt, 1-0!

 

A 25. percben Kovács Dávid iramodott meg az Aluminij kapuja felé egy jó ritmusváltást követően, csapatkapitányunkat azonban hátulról buktatták, így ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást, Németh Márió azonban fölé bombázott 25 méterről.

 

Az ivószünet után is maradtunk támadásban, de sajnos az utolsó passzokba hiba csúszott, vagy a kapu előtt maradtak le támadóink centikkel a beadásokról, így nem tudtuk növelni az előnyünket.

 

A 44. percben Fótyik passzolt el egy labdát a félpályánál, a szlovének pedig egy gyors kontra végén ziccerig játszották az akciót, Gundel-Takács Bence azonban óriási bravúrral hárította Gorenak közeli lövést.

 

Nem sokkal később. a 47. percben viszont megszereztük második találatunkat is: Varga és Kovács játszott össze szépen a jobboldalon, majd Kokó rendkívül özvetlenül gólhelyzetben még tovább játszotta a labdát az üresen álló Bekéhez, támadónk pedig 8 méterről a kapuba passzolt, 2-0!

 

Az 54. percben kis híján a mesterhármas is megszületett, ám fiatal csatárunk 20-ról elvégzett szabadrúgása milliméterekkel a bal oldali kapufa mellett suhant el. Az 56. minutumban Horváth Olivér lövését vágta ki a gólvonalról a rivális egyik védője,a 60. percben pedig a semmiből szépített az Aluminij: Gundel-Takácsot ítélte szabálytalannak a játékvezető egy kijövetelnél, amiért büntetőt kaptak a szlovének, ezt pedig Ciganovic elmozduló kapusunk helyére, a kapu közepébe bombázta, 2-1.

 

A második 60 percre mindkét szakvezető több cserét is eszközölt, nálunk többek Horváth András, Vaszicsku Gergő, Romic Danijel Bíró Márk, Adorján Krisztián, Takács Ronald és Szűcs Zsolt érkezett a pályára.

 

Két nagy szlovén lehetőséggel indult a játékrész, az elsőnél Horváth védett nagyot, a másodiknál pedig Topic lőtt kiszorított helyzetből az oldalhálóba a 16-osunk bal oldaláról.

 

Nagyjából negyedóra telt el a második félidőből, ekkor Kovács Dávid tartott meg egy labdát remekül az ellenfél büntetőterületén belül, majd 14 méterről kapura lőtt, Bandic azonban hárított.

 

A 81. percben megint Kovács volt a főszereplő, szépen ment el a szélen, majd a második hullámban érkező Csonkához passzolt, középpályásunk azonban 10 méterről a kapu fölé belsőzött. Ezután egy kontra végén megint Horváthra volt szükségünk hátul, egy gyors kontrát követően Masic maradt üresen az ötösön belül, ám próbálkozását kapusunk bravúrral hárította.

 

Nem sokkal később viszont megszületett a harmadik budafoki gól: Kovács adott középre a 16-os bal oldaláról, amelybe senki nem ért bele, ez pedig megzavarta a szlovének hálóőrét, így a labda a hosszú alsó sarokban kötött ki, 3-1!

 

Az utolsó félórára eleredt az eső, amely megnehezítette a csapatok dolgát. Egy kemény belépő után sajnos emberhátrányba kerültünk, a pályára visszatérő, kétgolos Bekét állította ki a játékvezető.

 

Ennek ellenére a 113. percben Sós Máté szögletét Romic fejelte éppen csak a jobb oldali kapufa mellé. Gyakorlatilag az ellentámadásból pedig – az első találathoz hasonlóan szintén a semmiből – szépített az Aluminij: egy jobbról érkező beadást Brest fejelt a kapunkba, 3-2.

 

A vérszemet kapó szlovének mindent egy lapra feltéve támadtak a hajrában, amelynek sajnos a 120. percben egy szöglet után meg is lett az eredménye: ismét Brest ugrott a legmagasabbra és egyenlített.

 

A középkezdésre már nem is maradt idő, 3-3-as döntetlennel zárult az összecsapás.

 

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba így értékelte a látottakat: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk, amely az előzetesen megbeszéltek szerint kétszer 60 percig tartott. A 90 perc során viszont szereztünk három gyönyörű akciógólt, remek támadásokat követően, amellyel maximálisan elégedett voltam. A hajrában bele kellett nyúlnom a meccsbe, a fiatalok is lehetőséget kaptak, ráadásul emberhátrányba kerültünk, viszont amiatt mérges vagyok, hogy az utolsó pillanatokban gólt kaptunk. De inkább most, még a felkészülés során történjen ilyesmi, a szezon közben biztos vagyok benne, hogy a végjátékban is élesek leszünk majd!" 

 

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE – NK Aluminij 3-3 (2-1)
Gólszerző:
 Beke P. (16., 47.), Kovács D. (88.) ill. Ciganovic (60.), Brest (115., 120.)"

 

A KOZÁRMISLENY JELENTÉSE:

 

"A HR-Rent Kozármisleny és a Szederkény SE kihasználva az egymás közelségéből és jó kapcsolatából adódó előnyöket, egy szakmai- és infrastrukturális együttműködés keretében fognak a jövőben kooperálni.

 

Szederkény egy kis település, ahol egyre nehezebb az utánpótlás csapatokat megfelelő létszámban és minőségben kiállítani a megye I-es induláshoz, így minden szakmai és strukturális segítség jól jön az Egyesületnek.

 

Kozármislenyben folyamatban van az edzőpálya építése, amíg az nem készül el, addig 1 füves nagypálya áll csak rendelkezésre, ahol a napi 2 edzések, a heti 8-10 igénybevétel rendkívüli módon megterheli a gyepet. Az elmúlt hetekben többször Nagykozárban edzett a csapat, de a jövőben az új együttműködés részeként Szederkényben lesz lehetőség időnként edzeni, ezzel is kímélve a Kozármislenyi Stadion gyepét.

 

A Szederkény számára szakmailag is nagy segítség, hogy egy NB II-es csapat kötelékébe tartozhat, a szederkényi edzők a kozármislenyi szakmai vezetéstől tanulhatnak, szisztematikusan építhetik fel az utánpótlást, azonos irányelvek mentén tevékenykedhetnek. Fontos, hogy a szemléletben is legyen hasonlóság, a jót követni kell, ami működik, azt igenis tovább kell vinni.

 

A sporttörvény adta lehetőségek mentén a Szederkény megye I-es indulási jogát átruházza a Gold-Sport Kft.-re, ezáltal az NB II-es felnőtt csapatban adott hétvégén szerepet nem kapó labdarúgók mérkőzésterhelést kaphatnak, visszajátszhatnak (a versenyszabályzatban által meghatározott létszámban), de megnyílik a lehetőség az U19-es kozármislenyi csapat ügyesebb labdarúgói számára is, hogy megye I-ben mutassák meg magukat és ott pallérozódjanak.

 

A két klub közötti összekötő kapocs Pókos Csaba sportszakmai igazgató és Kovács Zoltán edző lesz, utóbbi a HR-Rent Kozármisleny U19-es csapatának vezetőedzője – de korábban NB II-ben és NB III-ban is dolgozott a felnőtt csapatunk mellett -, aki ősztől a Szederkényi megye I-es csapat vezetőedzője is lesz.

 

A két klub egy oda-vissza működő kapcsolatot szeretne megvalósítani, többek közt Szederkényből érkezett Kozármislenybe Tomin Milán asszisztens edzőnek, akire korábbi állomáshelyén nagyon büszkék, hogy egy profi osztályba tudott feljebb lépni.

 

A megye I-es indulási jog a Gold-Sport Kft-be kerül (a hazai mérkőzéseket továbbra is Szederkényben játsszák), az együttműködés értelmében az U19-es, U16-os, illetve Bozsik korcsoportos szederkényi utánpótlás csapatok a Szederkény SE kötelékében maradnak, ugyanakkor a közös szakmai irányvonal az edzők folyamatos képzése kapcsán is megvalósul, jobban szem előtt lesznek a fiatal futballisták, a tehetségek előtt pedig nyitva lesz az út Kozármisleny irányában, így bármikor magasabb osztályba léphetnek."

 

A NYÍREGYHÁZA JELENTÉSEI:

 

"Minczér Tibor neve összeforrt a Nyíregyházával. A középpályás 2005-től volt a Szpari játékosa közel tíz éven át. Viselte a csapatkapitányi karszalagot, és 149 tétmeccsen szerepelt a Spartacusban. Bár az elmúlt esztendőkben Tállyán futballozott, nem szakadt el klubunktól, gálameccseken pályára lépett Szpari mezben.

 

Mostantól még gyakrabban találkozhatunk vele, mivel a jövőben a Bozsik Akadémián dolgozik majd, Lengyel Roland segítője lesz az U19-es együttesnél. "

 

"Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus Szlovéniában. A mieink az NK Sampion Celje ellen léptek pályára.

 

Az első feélidő meddő mezőnyfölényt hozott. A 10. percben Pataki remekül vette maga elé a labdát, ám lövése a felső lécről kipattant. A másik olalon a Sampion Celje előtt is hasonló helyzet adódott, de gól ott sem született. A kontra végén Artner vezette a labdát, de lövése után tisztáztak a védők. Kisebb lehetőségek a folytatásban is adódtak, de gólt nem hozott az első játékrész. Fordulás után viszont vezetést szerzett a Szpari, Kardos remek beadása után Gresó Mátyás kapásból a bal felső sarokba vágta a labdát. Több gól nem esett, a Spartacus 1-0-ra győzött. 

 

NK Sampion Celje – Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Nyíregyháza: Fejér – Kardos, Papucsek, Szűcs, Jánvári, Girdán, Sigér, Pataki, Pantovic (Oláh a szünetben), Gresó, Artner 

vezetőedző: Feczkó Tamás"

 

"Szombati második felkészülési mérkőzését az NK Rogaska ellen vívta a Nyíregyháza Spartacus Szlovéniában. A két felkészülési találkozó egyik célja az volt, hogy minden játékos 90 perces terhelést kapjon.

 

A szlovén második ligában szereplő együttes ellen az első félidő nagy küzdelmet hozott – az eddigi felkészülési meccsek közül talán itt volt a legtöbb kemény összecsapás a párharcok során. A 40. percben Novák futotta le védőjét, ígéretes helyzetben tette tovább a labdát, de menteni tudtak a védők. Lehetőségek ugyan voltak, de gólt nem hozott a játékrész. Fordulás után Deutsch és Szerető játszott remekül össze, utóbbi középre passzolt, de ezúttal is tisztáztak a szlovén hátvédek. A folytatásban is nagy csata folyt a pályán, de gól nem született. 

 

NK Rogaska – Nyíregyháza Spartacus 0-0

Nyíregyháza: Nagy S. – Farkas B. (Szűcs), Szokol, Gengeliczki, Baki, Deutsch, Vass P., Márkus, Szerető, Kovács Á., Novák (Pantovic)

vezetőedző: Feczkó Tamás"

 

A PMFC JELENTÉSE:

 

"Magabiztosan nyertük meg 4-0-ra a horvátok elleni ötödik felkészülési mérkőzésünket.

 

NB II-es labdarúgócsapatunk szombat délelőtt ötödik nyári felkészülési találkozóját vívta a horvát harmadosztályú NK Belisce gárdája ellen az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontban. Keretünkből Hegedűs és Katona továbbra is sérülés miatt nem léphetett pályára. Az olykor harcias mérkőzést az elejétől kezdve irányításunk alatt tartottuk, kilátogató szurkolóink kellemes időben élvezetes összecsapást láthattak és persze pécsi gólokat is.

 

A 20. percben Mamadu szabálytalankodott Tóth-Gáborral szemben a tizenhatoson belül, a büntető elvégzéséhez Makrai készülődött, míg támadónk az elvetődő vendégkapus felett középre helyezte a labdát, 1-0. Gólszerzőnknek nem sok kellett a duplázáshoz. A 25. minutumban a 18 esztendős próbázó, Mayer adott középre jobbról az alapvonal közeléből, a második hullámban érkező Makrai pedig magabiztosan a hálóba lőtt, 2-0.

 

Nem sokkal utána Tóth-Gábor fejesét tornászta ki Barbic, majd kisvártatva a vendégektől Matasovic csapott oda Harsányinak, amiért a vendégek játékosa a kiállítás sorsásra jutott. Edzőmeccs lévén a felek megegyezettek, hogy a horvátok egyenlő számban folytathassák a találkozót, amelynek 36. percében Harsányi zúdította szabadrúgásból a labdát a jobb felső irányába, ám a Belisce hálóőre óriási bravúrral menteni tudott.

 

A fordulást követően Makrai ért el mesterhármast, így a 47. percben már 3-0-ra vezettünk. A folytatásban sem változott a játék képe, meggyőzően fellépve több lehetőségünk is adódott a különbség növelésére, olykor a gólvonalon mentettek a piros mezesek. A hajrában ismét több saját nevelésű utánpótlás játékosunk kapott lehetőséget, míg a 75. percben Kónya balról óriási gólt vágott a hosszú felsőbe, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

 

Miként szerdai ellenfelünknek, a BFC Siófoknak, úgy az NK Belisce gárdájának is köszönjük az összecsapást, egyúttal további sikeres felkészülést kívánunk nekik! Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk hétfőn folytatja a munkát, míg sorrendben hatodik, egyben utolsó edzőmeccsünket július 23-án, szombaton 17:00 órakor az OTP Bank Liga előző szezonját a 6. helyen záró Paksi FC vendégeként játsszuk.

 

Felkészülési mérkőzés
Idősebb Dárdai Pál Edzőközpont
PMFC – NK Belisce 4-0 (2-0)
Gólszerző: Makrai (20. – büntetőből, 25., 47.), Kónya (75.)

PMFC: Helesfay (Kovács, 60.) – Mayer (Futó, 45.), Rácz (Bozóki, 76.), Takács (Bukovics, 80.), Hadaró (Marques, 60.) – Terbe (Katona Cs, 60.), Nikitscher (Svedyuk, 60.) – Grabant (Kónya, 60.), Makrai (Vas, 70.), Harsányi (Kövesdi, 60.) – Tóth-Gábor (Tihanyi, 60.)."

 

A SOROKSÁR SZOMBAT ESTI JELENTÉSE:

 

"Ma a kora esti órákban lejátszottuk 2. edzőmérkőzésünket, ellenfél a III. Ker TVE csapata volt!

 

Soroksár: Kovács- Vági, Króner, Kékesi, Csontos- Hudák, Haris- Varga, Lőrinczy, Hajdú- Lovrencsics

Csereként pályára léptek: Gera, Pintér, Lipcsei, Ternován, Nagy, Hegyi

Vezetőedző: Lipcsei Péter


III. Ker: Szmola- Kulcsár, Preklet, Egerszegi, Lapu- Kozics- Sinan, Schuszter, Barczi, Bekker- Kokenszky

Csereként pályára lépett: Rajczi

Vezetőedző: Aczél Zoltán

 

Soroksár SC – III. Ker. TVE:  1-1  (1-0)

Gólszerzők: Hajdú illetve Kokenszky 

 

2. perc: Bekker kapott pontos indítást a bal oldalon, bal lábas lövését Kovács szépen ütötte oldalra. 

10. perc: Haris tartott meg harcosan egy indítást, majd Vargához passzolt, aki 16 méterről ballal kevéssel csavart a jobb sarok mellé. 

13. perc: Sori oldalszabadrúgás után a vendégek vezettek kontrát. Sinan lövését Kovács bravúrral védte. 

15. perc: Csontos bal oldali beadását Lovrencsics nagy helyzetben rosszul találta el, labdája nem talált kaput. 

17. perc: 1-0: Lőrinczy vezette rá a labdát a védelemre. A menteni igyekvő védő Hajdút indította, aki 16 méterről a bal alsó sarokba gurított. 

38. perc: Lovrencsics esett el a tizenhatoson belül Egerszegi ölelésében, de a játékvezető sípja néma maradt. 

42. perc: Haris ívelését Kékesi fejelte a hosszú sarok irányába. Labdája a háló tetejére esett. 

47. perc: Hudák adott remek indítást Gerának, aki a kapus lábai mellett akarta ellőni azt. Szmola lábbal szépen védte a ziccert. 

53. perc: 1-1: Kokenszky 17 méterről laposan a bal alsóba lőtt kapufás gólt. 

58. perc: Lőrinczy 25 méteres szabadrúgása veszélyesen kanyarodott, de végül nem talált kaput. 

59. perc: Labdaszerzést követően rögtön Hajdút hoztuk ziccerbe. Lapos lövését Szmola lábbal szépen védte. 

62. perc: Szmola ejtett ki egy beadást, a szabad labdát Lipcsei kevéssel rúgta a tátongó kapu mellé. 

75. perc: Ternován hozta ziccerbe Hajdút, aki ajtó-ablak helyzetben a kapusba lőtte a labdát. 

87. perc: Kokenszky lépett ki ziccerben, de Ternován utolérte és szabályosan szerelte. 

89. perc: Bal oldali vendég szögletet követően Barczi a hosszú saroknál 2 méterről nem találta el a kaput. 

90. perc: Hajdú került helyzetbe a bal oldalunkon, de jobbal nem találta el a hosszú sarkot."

 

A SZEGED JELENTÉSE:

 

"Az olasz élvonaltól búcsúzó és a Serie B-re készülő FC Venezia ellen bátran kezdtünk, és kisebb-nagyobb helyzetet ki is tudtunk alakaítani így. Játékban, iramban egyenrangú partnerei voltunk az olaszoknak a teljes első félidőben-sőt, ha van egy kis szerencsénk, akkor Farkas Aurél remek lövése beakad a hosszú felsőbe a 42. percben, és teljesen megérdemelt vezetéssel megyünk szünetre.

 

A második játékrészre maradt a kezdőcsapatunk a pályán, és a játék képe sem változott. Szórakoztató mérkőzést játszottak a csapatok, nem csoda, hogy 30-40 itt nyaraló is leült meccset nézni-a csapatot idei elkisérő szegedi ultrák mellett. Az első cserék a mérkőzés vége előtt bő negyedórvával érkeztek. Az addig stabilan működő, de a cserék miatt megbolygatott védelmünk kétszer is kihagyott, a 31. és a 34. percben Ridgeciano Haps használta ki és talált a kapuba. A 38. percben mesterhármast is elérhetett volna szurinámi válogatott játékos, de Rodic Marko bravúrral hárította a „könnyű” síppal megadott tizenegyesét. A végén akadt még lehetőségünk, nekünk és az olaszoknak is, de az eredmény már nem változott.

 

Csapatunkra holnap még két edzés vár Roglán, majd hétfőn hazautaznak a fiúk és a jövő héten itthon folytatják a munkát. A bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsünket szombaton játszuk Kecskeméten.

 

Szeged-Csanád GA-Venezia FC (olasz) 0-2 (0-0)
Rogla, 50 néző, vezette: Zenic
Szeged-Csanád GA: Molnár F- Ódor, Könczey, Vári, Kővári – Beronja, Farkas A. – Simon, Szakály D., Pintér Á. – Gajdos Csere: Rodic, (kapus), Micsinai, Daru, Gréczi, Kóródi, Dobos Á., Haruna, Török K., Bitó, Kovács G. vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Ridgeciano Haps(31. és 34. perc)"

 

A HALADÁS JELENTÉSE:

 

"A Szombathelyi Haladás szerdán 18 órakor a Haladás Sportkomplexumban a török első osztályú Sivasspor ellen tartja bajnoki főpróbáját.

 

A mieink az ausztriai edzőtábort követően a legutóbbi 20 csapatos török első osztályú bajnokságot, a Super Lig-et a 10. helyen záró Sivasspor ellen lépnek pályára. A mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban, a belépés ingyenes.

 

Érdekesség, hogy a Sivasspor fennállása legjobb eredményét ugyanúgy a 2008/09-es bajnokságban érte el, mint a Haladás. A fekete-fehérek akkor ezüstérmesek lettek – a Hali pedig bronzérmet szerzett. A fekete-fehérek keretét több válogatott futballista alkotja. Legértékesebb futballistájuk a 98-szoros elefántcsontparti támadó, a 3 millió euróra taksált Max Gradel. De ugyanennyi az értéke a kétszeres görög válogatott belső védőnek, Dimitrios Goutasnak. 2.6 millió pedig az egyszeres török válogatott bal oldalon bevethető Ugur Ciftcinek."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC