nb1.hu

Kapust igazolt a Budafok, Vukmir gratulált, gólt lőtt a Hali próbázója

Kikapott a Szpari.

 

BUDAFOK

 

"Az új szezonra készülő csapatunk már négy mezőnyjátékost igazolt a nyáron, az ötödik szerzemény pedig a kapuba érkezik: Gundel-Takács Bence a Budafok játékosa!

 

A 2 méter magas, 24 éves hálóőr korábban az Újpestet és a Videotont is erősítette, legutóbb pedig a horvát NK Jarun Zagrebben futballozott. Bence a mai, Ajka elleni felkészülési mérkőzésen már be is mutatkozott csapatunkban, az első 45 percben ő védte a kapunkat.

 

"Sok játékost ismerek a csapatból, örülök, hogy Budafokra kerültem. Nagyon pozitívak az első benyomásaim a klubbal kapcsolatban, ez a jövőben is alighanem így lesz majd, főleg, ha még inkább megismerem a többieket, erre remek alkalom lesz majd a szlovéniai edzőtábor.

 

Örömmel igazoltam a Promontor utcába, remélem minél komolyabb célokért harcolhatok majd a csapattal és jó teljesítménnyel segítem majd az egyesületet. A mai edzőmeccsen már a bemutatkozáson is túl vagyok, első mérkőzésnek úgy érzem, nem volt rossz, de biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is!" –  mondta el honlapunknak legújabb szerzeményünk.

 

Névjegy

Név: Gundel-Takács Bence

Születési idő: 1998. április 6.

Klubjai: MTK, Puskás Akadémia, Újpest, Videoton, Győr, NK Jarun Zagreb"

 

NYÍREGYHÁZA

 

"A szlovén élvonalban játszó NK Celje ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a Nyíregyháza Spartacus.

 

Az első félidőben sokáig nem született gól, majd a 30. percben büntetőt kapott a Celje, melyet értékesítve 1-0-ra vezetett. Az első félidőben több gól nem esett. Enyhe fölényben játszottak a hazaiak, de a Szparinak is voltak lehetőségei. A második félidőben kimaradtak a helyzetek, így nem változott az eredmény, a Celje 1-0-ra győzött. 

 

NK Celje – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)

Nyíregyháza: Fejér(Nagy S.46.) – Farkas B.(Szokol 46.), Baki (Papucsek 46.), Gengeliczki (Szűcs 60.(Kardos 85.)), Jánvári (Deutsch 46.), Márkus(Girdán 60.(Oláh 85.)), Sigér (Vass P. 46.), Szerető (Artner 46.), Gresó (Pataki 60.), Adamcsek(Novák 46.), Kovács Á. (Pantovic 46.)

vezetőedző: Feczkó Tamás"

 

HALADÁS

 

"Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás hazai pályán 2-1-re kikapott az osztrák második ligás Rapid Wien II. együttesétől.

 

Szombathelyi Haladás-Rapid Wien II. 1-2 (1-0). Szombathely, Illés Akadémia, zárt-kapus felkészülési-mérkőzés, vezette: Pintér.

 

Haladás: Mursits – Simut, Bolla, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Nagy R., Doktorics – Bartusz, Taipi. II. félidő: Verpecz – Nyíri,Hursán, Devecseri, Tarján – Horváth R., Sipos, Tóth M., Horváth H. – Lencse, Borvető. Edző: Németh Szabolcs.

 

A mérkőzés a mai napon elhunyt Törőcsik András emlékére egyperces gyásszünettel kezdődött. A Haliban próbajátékon szerepel a 19 éves, 189 centiméter magas észak-macedón támadó, Alban Taipi. A szombathelyiek ellenfele, a Rapid Wien II. a legutóbbi, 16 csapatos osztrák másodosztályt a 10. helyen zárta.

 

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, változatos mezőnyjátékkal teltek a percek. A vasiak bátran próbálkoztak távoli lövésekkel is, ám ezek célt tévesztettek. Pörgős, tempós volt a meccs, a szombathelyiek kezdeményeztek többet, a labda az osztrákok térfelén pattogott, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A 30. percben aztán a próbajátékos Taipi 12 méterről, kissé balról szépen kilőtte a jobb sarkot (1-0). A 39. percben Nagy Richárd remek cselek után 16 méterről alig lőtt a bal sarok mellé. Az utolsó percekben az osztrákok szabadrúgásokkal próbálkoztak – de kaput nem találtak. A szünetben teljes sort cserélt Németh Szabolcs vezetőedző.

 

Fordulást követően egy eladott labdát követően Verpecznek kellett védenie. Majd az 54. percben egy bal oldali beadás után Sulzbacher lőtt a hálóba (1-1). A vendégek valamivel többet támadtak, de a 75. percben a hazaiak szerezhettek volna gólt. Horváth Rajmund jobbról leadott lövését Göschl kiütötte, az érkező Lencse egy védő szorításában nyolc méterről fölé lőtt. Két perc múlva Horváth Rajmund jobb oldali szögletét Devecseri nagy helyzetből hét méterről a jobb sarok mellé bólintotta. A 89. percben aztán egy balról belőtt labdát Hajdari kapásból, 13 máterről félmagasan a jobb sarokba helyezett (1-2).

 

A kemény, pörgős meccsen az első félidőben a Haladás, szünet után a Rapid II. játszott jobban – a döntetlen reálisabb lett volna.

 

– Az első félidővel elégedett vagyok, azt kaptam vissza, amit edzéseken gyakoroltunk – mondta Németh Szabolcs, csapatunk vezetőedzője. – Ebben a játékrészben jó teljesítményt nyújtott a csapat. A második félidőben viszont nagyon sok hibát vétettünk, amit az elkövetkező napokban, hetekben ki kell javítanunk annak érdekében, hogy ilyenek ne forduljanak elő a bajnoki-mérkőzéseken. A felkészülés harmadik hetében vagyunk, ilyenkor kapják a játékosok a csúcsterhelést. Jövő héten Ausztriában edzőtáborozunk, ahol három mérkőzést vívunk. Ott már a meccsterhelésen lesz a hangsúly."

 

DVTK

 

Dragan Vukmir értékelése a Mezőkövesd elleni 3-2-es győzelem után: "Elsősorban a játékosoknak szeretnék gratulálni, mert jól küzdöttek. Egy újabb kemény munkával töltött héten vagyunk túl, ma is azt volt a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg, az eredmény másodlagos. Sok pozitív dolgot láttam, és természetesen olyanokat is, amin javítani kell. A felkészülési időszak közepén járunk, jut még idő mindenre, de a ma mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC