nb1.hu

NB I-be juttatná a Szegedet az új vezetőedző – reakció

Kínából is rendelkezik tapasztalatokkal.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a klubot az utóbbi hónapokban szakmai tanácsadóként segítő Alekszandar Sztevanovics lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új vezetőedzője.

 

A szerb szakember a klubhonlapnak adott interjút, amiben elárulta, milyen céljai vannak.

 

"Elsőre is szembetűnő volt, hogy nagy lehetőség rejlik a klubban. Célom, hogy hozzájáruljak a csapat fejlődéséhez és feljutásához. Szeretnénk Szegedet a legjobbak közé helyezni a hazai futballtérképen! Az előző szezonban jól teljesített a csapat, nehéz lesz túlszárnyalni ezt teljesítményt, de nem lehet más elvárásunk, mint feljebb lépni a tabellán. A szurkolók látványos támadásokat, szép gólokat és kreatív egyéni megoldásokat várnak. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a védekezés szerepéről sem, hiszen az teremti meg a kellő stabilitást. Ötvözni szeretnénk a kreatív futballt a kombinatív játékkal. Kiemelném, hogy a futball egyik legfontosabb eleme a védekezés és a támadás közötti átmenet. Ezen szempontok alapján készítjük fel a játékosokat a következő idényre. Röviden: attraktív és eredményes játékkal szeretnék előrukkolni. Úgy vélem, a játékosállomány alkalmas erre a feladatra!"

 

A korábbi védő játékosként több helyen is megfordult a világban, így a kínai bajnokságban is, ahol jó tapasztalatokat is gyűjtött.

 

"Kínában több csapattársamhoz hasonlóan az edzőnk is brazil volt. Az ő latinos mentalitásuk nagyon hasonlít a szerbhez, mindig szenvedéllyel játszanak és csapatként dolgoznak. Megértettem, hogy egy játékos egyedül nem tud bajnokságot nyerni, ellenben elronthat mindent. A csapatszellem az egyik legfontosabb kulcs a célok eléréséhez."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC