nb1.hu

Szentlőrinc: megérte kicserélni a teljes csapatot? – elemzés

Elképesztő jövés-menés volt a nyáron a klubnál.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Marián Slukának új csapatot kellett építenie a nyáron. A Szentlőrinc szeptemberben adott ki egy közleményt, amiben rávilágítanak, hogy az átigazolási időszak során több mint húsz érkezője volt a Baranya megyei csapatnak, vagyis a vezetőedzőnek fel volt adva a lecke. 
 
Az eddigi eredmények alapján azt lehet látni, hogy Sluka "fejszéje nem tört bele ebbe a nehéz fába". A szentlőrinciek öt döntetlennel nyitották a bajnokságot (többek között a Győrtől és a Szparitól is pontot csentek), majd augusztus végén a III. Kerületi TVE ellen megjött az első győzelem is (4-1). A folytatásban két-két diadal és remi érkezett, így Sluka fiai veretlenül vághattak neki a 11. fordulónak. 
 
A legutóbbi játéknap során a Szentlőrinc az előző szezonban még az NB I-ben edződő Budafok otthonában vizitált. A kiváló sorozat a fővárosban megszakadt, hiszen a budafokiak a 2-1-es sikerüknek köszönhetően megszerezték a három pontot. 
 
Sluka a vereséget követően többek között arra is rávilágított, hogy ezúttal elpártolt tőlük a szerencse:
 
"Alaposan felkészültünk a budafoki csapatból, de csak húsz percen át működött a megbeszélt taktikánk, a folytatásban túlságosan visszazártunk, s helyezkedési hibákból két gólt kaptunk. A hajrában átvettük az irányítást, ellenfelünk fölé kerekedtünk, a látottak alapján pedig rászolgáltunk volna a döntetlenre, de ami az első tíz fordulóban befelé pattant, az most kifelé. Lezárult egy szép sorozat, de dolgozunk tovább, a Budaörs ellen szeretnénk visszatérni a győztes útra" – értékelte a budafoki ütközetet a 42 éves szakvezető. 
 
A Szentlőrinc eddigi eredményei:
 

(null)

(null)

 
A Szentlőrinc tizenegy meccs alatt tizenhat pontot szerzett, ezzel a nyolcadik helyen áll a tabellán. Érdekesség, hogy hétszer is döntetlenre futotta a csapat erejéből, ezzel a Siófokkal egyetemben a Szentlőrinc a mezőny "remikirálya". A gárda neve mellett ebben a pillanatban tizennégy lőtt gól áll, ebből a mennyiségből a rutinos Grumics ötöt vállalt magára. A védelem masszív lábakon állt, hiszen a riválisok csak tíz alkalommal vették be a szentlőrinci kaput (az élvonalba igyekvő Vasas hátsó alakzata például 11-szer kapitulált eddig). 
 
A jelek szerint Sluka az érkezőkből egy masszív csapatot tudott összerakni, és az idő egyébként a Szentlőrincnek dolgozik, hiszen az összhang meccsről meccsre javulni fog a futballisták között. A válogatott szünet után a Budaörs otthonában fognak vizitálni Grumicsék, a meccset a tervek szerint október 17-én, 13 órától fogják megrendezni.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC