nb1.hu

A Bilbao ráijesztett a Realra, gödörben az Arsenal – VIDEÓ

Európa – A WBA menedzsere José Mourinhót is lekörözte.

Olaszország

 

A Serie A 29. fordulójának szombat koraesti mérkőzésén az Internazionale 2-2-es döntetlent játszott Torinóban. A milánóiak Geoffrey Kondogbia góljával szerzetek vezetést, majd a szünet előtt Daniele Baselli egalizált. A fordulás után a ghánai Afriyie Acquah góljával már a hazaiak vezették, végül a 62. percben az olasz válogatott Antonio Candreva egyenlített és állította be a végeredményt.

 

A szombat esti rangadón az AC Milan a chilei Matias Fernandez 33. percben szerzett találatával 1-0-ra győzött a Torino Genoa ellen. A vörös-feketék ezzel a győzelemmel megelőzték az Atalantát, és feljöttek a tabella 6. helyére.

 

Serie A, 29. forduló

 

Torino-Inter 2-2 (Baselli 33., Acquah 59., ill. Kondogbia 27., Candreva 62.)

AC Milan–Genoa 1–0 (Fernandez 33.)

 

Spanyolország

 

A spanyol bajnokság 28. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az Eibar hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Espanyollal, míg a Real Madrid az Athletic Bilbao otthonából hozta el a három pontot.

 

Nem mindig nyerni jár Bilbaóba a Real Madrid, és tudták ezt a meccs előtt Cristiano Ronaldóék is, akik ezúttal nem adtak egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, mint azt az utóbbi időben tették. Mindkét csapat támadólag lépett fel, a portugál lesről be is talált, de a játékvezető – helyesen – nem adta meg a találatot.

 

CR nem adta fel, és remek baloldali beadása után Benzema szerzett parádés gólt. A második játékrész elején egyenlítettek a hazaiak, de alig pár perc múlva Ronaldo csúsztatása után Casemiro fejjel betalált, a Real Madrid pedig a baszkok otthonában is begyűjtötte a három pontot. Zinedine Zidane tanítványai így öt ponttal megelőzik a holnap este a Valenciát fogadó Barcelonát.

 

La Liga, 28. forduló

 

Eibar–Espanyol 1–1 (Kike 20., ill. Jurado 50.)

Athletic Bilbao–Real Madrid 1–2 (Aduriz 65., ill. Benzema 25., Casemiro 68.)

Alavés–Real Sociedad 1–0 (Deyverson 44.)

 

 

Németország

 

Sorozatban hatodik idegenbeli mérkőzését vesztette el a Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban: a Dárdai Pál irányította berlini együttes ezúttal a Köln otthonában maradt alul a 25. forduló szombati játéknapján. A hazaiaknak viszont megszakadt a rossz szériájuk, ugyanis öt nyeretlen bajnoki után tudták ismét begyűjteni a három pontot.

 

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim őrzi hazai veretlenségét, most a Bayer Leverkusen ellen nyert 1-0-ra. A magyar légiós kezdő volt, majd az 58. percben lecserélték, a győztes gól ezután született.

 

A kapus Gulácsi Péter együttese, a második RB Leipzig sorozatban harmadszor nem tudott győzni – az utóbbi három találkozón két vereség és egy döntetlen a mérlege -, ezúttal a kiesés elől menekülő Werder Bremen otthonában maradt alul 3-0-ra.

 

Bundesliga, 25. forduló

 

Köln–Hertha BSC 4–2 (Oszako 6., Modeste 35., 37., 63., ill. Ibisevic 50. – 11-esből, Brooks 69.)

Werder Bremen–RB Leipzig 3–0 (Junuzovic 34., Grillitsch 59., Kainz 90.)

Hoffenheim–Bayer Leverkusen 1–0 (Wagner 62.)

Wolfsburg–Darmstadt 1–0 (Gómez 45+1.)

Augsburg–Freiburg 1–1 (Sztafilidisz 38., ill. Niederlechner 30. – 11-esből)

Eintracht Frankfurt–Hamburg 0–0

 

 

Anglia

 

Az Arsenal kétgólos vereséget szenvedett a West Bromwich Albion otthonában az angol bajnokság 29. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A hazaiaknál Craig Dawson kétszer is eredményes volt, rajta kívül – beállása után 75 másodperccel – Hal Robson-Kanu szerzett még gólt, míg a másik oldalon Alexis Sanchez talált be. A West Brom menedzsere, Tony Pulis ezzel a diadallal már 63 százalékos győzelmi mérleggel rendelkezik Arséne Wenger ellen, ez nagyobb szám, mint amekkorát José Mourinho tudhat magáénak a gall szakemberrel szemben. Az Ágyúsok a legutóbbi öt bajnokijukon negyedszer szenvedtek vereséget, ez 1995 óta először fordul elő az észak-londoniakkal.

 

A listavezető Chelsea és a címvédő Leicester City is győzött az angol bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. A londoni együttes hajrában szerzett góllal a Stoke otthonában diadalmaskodott, és immár nyolc meccse veretlen a Premier League-ben.

 

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős Leicester megszerezte első idegenbeli győzelmét a mostani idényben: a West Ham United vendégeként nyert 3-2-re úgy, hogy a 7. percben már 2-0-ra vezetett. Amióta a klubvezetés február 23-án menesztette az együttest tavaly csodaszámba menő bajnoki címig vezető Claudio Ranierit, a gárda mindhárom bajnokiját megnyerte.

 

 

Premier League, 29. forduló

 

West Bromwich Albion–Arsenal 3–1 (Dawson 12., 75., Robson-Kanu 55., ill. Sánchez 15.)

Stoke City–Chelsea 1–2 (J. Walters 38. – 11-esből, ill. Willian 13., Cahill 87.)

West Ham United–Leicester City 2–3 (Lanzini 20., A. Ayew 63., ill. Mahrez 5., Huth 7., Vardy 38.)

Crystal Palace–Watford 1–0 (Deeney 68. – öngól)

Everton–Hull City 4–0 (Calvert-Lewin 9., E. Valencia 79., R. Lukaku 91., 94.)

Sunderland–Burnley 0–0

Bournemouth–Swansea City 2–0 (Mawson 31. – öngól, Afobe 72.)

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC