nb1.hu

Nem a Vasas és a Loki játssza az első forduló rangadóját – ELŐZETES

Telt ház, remek hangulat várható a csúcsmeccsen.

A mai napon újra elrajtol az NB II, kezdetét veszi a feljutásért folytatott harc.
 
A bajnokság a Kaposvár és a Nyíregyháza összecsapásával indul szombat este 8-kor, a meccset élőben közvetíti az M4 Sport. Két tévés meccs lesz még a hétvégén, a DVSC-Budaörs és a Vasas-Kazincbarcika meccseket közvetíti majd a televízió.
 
A feljutók közül csak a Pécs játszik hazai pályán az első fordulóban, a Dorogot látják vendégül, míg a DEAC Soroksáron, a Szentlőrinc Szolnokon vendégeskedik. Az ETO Ajkán fog vendégszerepelni, a Csákvár Gyirmóton kezd, valamint a Haladás a Siófokhoz utazik.
 
A forduló legnagyobb rangadóját azonban Szegeden rendelkezik, ahova a Békéscsaba látogat. A rangadó nagy múltra tekint vissza, hiszen mind a két városban több, mint 100 éve van komoly labdarúgóélet. A 2011-ben alapított Szeged-Csanád Grosics Akadémia azonban az előző szezonig még egyszer sem tudott nyerni a Békéscsaba ellen, ez sorozat azonban megszakadt. Egy dolog biztosra vehető, hogy hatalmas küzdelem lesz a pályán és a lelátón egyaránt.
 
A két vezetőedző így nyilatkozott a meccs előtt:
 
Dr. Dobos Barna(Szeged): ,,Biztatóan alakul a játékoskeret kialakítása. Örülök neki, hogy – még ha itt a hajrában is, de – sikerült több minőségi játékost igazolnunk. Természetesen a csapat még nincsen teljesen készen, hiszen van, aki egy napja jött van, van aki kettő. Minél hamarabb csatlakoznak a játékosok, annál könnyebb őket fizikailag és taktikailag beépíteni, arról nem is beszélve, hogy azt az egységet, összeszokottságot is meg kell teremteni, amivel erősebbek lehetünk. Győzni szeretnénk hazai pályán. Nagyon kell most a szurkolóink segítsége is, hogy minél eredményesebbek lehessünk vasárnap."
 
Schindler Szabolcs(Békéscsaba): ,,Keményen edzettünk, zökkenőmentesen elvégeztük a tervezett felkészülési programot, így nagyon várjuk már a bajnoki mérkőzéseket. Bízom benne, hogy azok a játékosok is gyorsan utolérik magukat, akik később csatlakoztak a kerethez, de a beilleszkedésükkel nem volt gond. A Szeged talán a feljutást fontolgatja, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de ebben a mezőnyben minden meccs élet-halál lesz. Senkinek sem lesz egyszerű győzni és szerintem nem az fog dönteni egyik rangadón sem, hogy egy-egy csapat milyen rendszerben, vagy taktikával lép pályára, hanem lélektanilag ki tudja jobban kezelni a helyzeteket. Bízom benne, hogy sokan elkísérik csapatunkat, hiszen óriási szükség lesz a biztatásra! Eddig a rangadókon és a televíziós mérkőzéseken rendre jól játszottunk, remélem most sem lesz ez másképp és el tudjuk hozni a három pontot."
 
LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
Augusztus 1. (szombat)
20.00: Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus (Tv: M4 Sport)
Augusztus 2. (vasárnap)
17.30: Soroksár–Debreceni EAC
17.45: Debreceni VSC–Budaörs (Tv: M4 Sport)
19.00: Pécsi MFC–Dorogi FC
19.00: FC Ajka–ETO FC Győr
19.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre
19.00: Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár
19.00: Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc
19.00: BFC Siófok–Szombathelyi Haladás
20.00: Vasas FC–Kazincbarcika SC (Tv: M4 Sport)  

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC