nb1.hu

Távozó az ETO-nál, 3 érkező Szegeden – ÖSSZEFOGLALÓ

Kölcsönjátékos Gyirmóton, MTK-tól igazolt a Pécs.

AZ ETO BEJELENTÉSE:

,,Gaál Bálint szerződése közös megegyezés alapján a mai napon megszűnik. Játékosunknak köszönjük eddigi munkáját és további pályafutásához sok sikert kívánunk!"

A PMFC BEJELENTÉSE:

,,A 18 esztendős, 190 centiméter magas pécsi nevelésű kapus, Vukman Donát az MTK Budapesttől érkezik vissza Mecsekaljára.

Hazatért a PMFC-hez Vukman Donát, aki 2001. december 8-án született Pécsen. Saját nevelésű hálóőrünk négy esztendős korában kezdte el a labdarúgást, először még a mezőnyben játszott, míg saját elmondása szerint hét évesen volt először lehetősége a kapuban védeni. A tehetséges hálóőr egészen az U15-ös korosztályig nevelkedett a PMFC utánpótlásában, majd Agárdon, az MTK akadémiáján folytatta pályafutását. A kék-fehéreknél eltöltött évek során kétszer volt bajnoki aranyérmes, egyszer ezüstérmes, de szerepelt ifjúsági BL-mérkőzésen is a 190 centiméter magas kapus.

– Nagyon jó érzés hazatérni, pozitívan fogadtak a társak – kezdte 18 esztendős, korábbi saját nevelésű hálóőrünk, Vukman Donát. – Könnyen ment a beilleszkedés, Helesfay Donáttal jó viszonyt ápolok, remekül tudunk együtt dolgozni az edzéseken. Várhatóan az átigazolási időszakban még érkezik egy kapus a keretbe, ugyanakkor fiatalként azon leszek, hogy idővel majd beverekedjem magam a kezdőbe és megálljam a helyem a profi bajnokságban – tette hozzá Vukman Donát.

Donátot sok szeretettel köszöntjük újra itthon, és sérülésmentes, sikerekben gazdag évet kívánunk neki piros-feketében!"

A SZEGED BEJELENTÉSE:

,,A komoly élvonalbeli tapasztalatokkal bíró Takács Tamás, az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től került hozzánk, egy évre kölcsönbe. Kóródi Nándor tavaly még kölcsönben szerepelt a DVSC-től, most három szezonra szóló kontraktust kötött klubunkkal, Danilo Pejovic pedig 2+1 évre írt alá a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához, ő Nyíregyházáról érkezett.

1 évre kölcsönbe érkezett Takács Tamás (29) a Mezőkövesd Zsóry FC-től. A tapasztalt csatár több klubban is szerepelt az NB I-ben és 131 magyar élvonalbeli bajnokin játszott, (27 gól) a DVSC, a Diósgyőr, és a Mezőkövesd színeiben. A 196 cm magas játékos a támadósorban erősíti a kék-feketéket.

Takács Tamás:” Évek óta felmerült, hogy Szegedre jöjjek, most összejött és a Mezőkövesd is elengedett. Tényleg világszínvonalú az infrastruktúra, a szurkolókról pedig csak annyit, hogy biztos vagyok benne, hogy sok néző előtt, jó hangulatú meccseket fogunk játszani.”

Kóródi Nándor az előző szezonban kölcsönben szerepelt a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál és Germán Tamás után a második legtöbb gólt (8) szerezte a csapatban. Többek között a Békéscsaba elleni derbit is az ő góljával nyerte meg a Szeged. Kóródi Nándor három évre szóló szerződést kötött klubunkkal.

Kóródi Nándor: ”Jól éreztem magam az előző szezonban is már itt, Szegeden. Úgy gondolom, hogy a saját személyes fejlődésem és a klub eredményessége is folyamatos lehet a következő években, ezért is kötöttünk hosszútávú szerződést. A játékosokkal is nagyon jó a kapcsolatom, Szegedet is egyre inkább az otthonomnak érzem és a szurkolók is rengeteg erőt adnak. Örülök, hogy összejött a megállapodás!”

A Nyíregyháza Spartacustól érkezett Danilo Pejovic, aki 2+1 éves szerződést írt alá együttesünkkel. A 22 éves labdarúgó az előző szezonban 19 bajnoki mérkőzésen lépett pályára klubjában. A belső védő szabadkai származású, magyar felmenőkkel rendelkezik és magyar állampolgár. A fiatal labdarúgó ma csatlakozott Dr. Dobos Barna keretéhez.

Danilo Pejovic:”A klub célja és az enyém is a fejlődés, előrelépés. Szegeden minden körülmény adott ehhez a következő években. A szurkolótábor is nagyon jó, együtt sok mindent elérhetünk!”

A GYIRMÓT BEJELENTÉSE:

,,A mai naptól 1 évig kölcsönben folytatja csapatunkban pályafutását Juhász Zsombor. A 2001-es születésű játékos a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett 14 éves korától, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. A “csonka” 2019-2020-as idényben bemutatkozott a fővárosi együttes II. számú csapatában, ahol 9 alkalommal kezdőként lépett pályára, melyeken 2 gólt szerzett.


A játékos gyirmóti pályafutásához sok sikert kívánunk!"

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC