nb1.hu

Váratlan döntést hozott a Haladás egykori játékosa

Szombathelyi emlékeiről is beszélt a légiós.

Thomas Wils 2015-ben fogadta el a Haladás ajánlatát. Érdekesség, hogy a szombathelyi klub Wils testvérét is szerződtette. Thomas Wils a 2015/16-os idényben 28 bajnokin lépett pályára, fellépéseit egy góllal zárta.A védekező középpályás családi okok miatt 2016-ban visszatért Belgiumba, a Lierse SK vezetőivel állapodott meg. A hamarosan 30. születésnapját ünneplő futballista meglepő döntést hozott: befejezi a profi pályafutását. A labdarúgástól mégsem szakad el, hiszen az amatőr, hatodosztályban szereplő Turnhoutban játszhat.
 
Wils elmondta, kellemes emlékekkel gazdagodott a szombathelyi csapatnál. Elárulta, még mindig figyeli a Vas megyei klub eredményeit. Emellett arra is rávilágított, hogy edzősködni szeretne. 
 
"Még most is jó szívvel gondolok vissza a Haladásnál eltöltött időszakra, kizárólag jó emlékeim vannak arról az egy évről. Nagyon kedveltem a klubot, mindenki barátságos és roppant segítőkész volt. Jó csapatunk is volt, remek játékosokkal, nagy meccseket vívtunk és jó szezont zártunk. És a szurkolók is mindig mögöttünk álltak, sokan elkísértek minket Sopronba is. Az NB I-ről is jó emlékeim vannak, sok színvonalas meccset láttam, remek futballistákkal. Már akkoriban is sok új stadion épült, nemcsak a Haladásé, hanem az MTK-é és a Diósgyőré is akkor készült. Fájó szívvel jöttem el, de korábbi klubom, a Lierse nagyon szeretett volna leigazolni, hogy a segítségemmel visszajusson a másodosztályból az elsőbe. És a feleségem is újra otthon akart dolgozni. Nem tudom, jó döntést hoztam-e akkor, de azóta sajnos a csapat nem szerepel olyan jól. Noha már közel négy éve, hogy hazatértem, a világhálón rendszeresen nyomon követem a Haladás szereplését. Drukkolok a Halinak! Hogy miért döntöttem a profi karrierem befejezése mellett? Egyrészt – elsősorban a koronavírus-járvány miatt – sok belga klub küzd financiális gondokkal, másrészt ugyan csak 30 éves vagyok, de a csapatok egy része fiatalabb futballistákat keres – nem pedig korombelieket. Egyébként szerencsére az utóbbi két hétben kicsit javult a járványhelyzet, de még mindig nagyon riasztó híreket hallani. Nyártól tehát Turnhoutban futballozom, de már járok edzőképző tanfolyamra – később ugyanis edzősködni szeretnék" – fogalmazott Wils a haladas.hu-nak

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC