nb1.hu

ETO: megszólalt az ügyvezető – videó

Nehéz napokat él meg a győri klub.

 
Győrben nem mondhatjuk, hogy nyugodtan telnek a napok az NB II-es ETO háza táján.
 
Előbb Mányi Zsolt tulajdonos mondta el, hogy a városvezetés nem kívánja tovább támogatni a zöld-fehéreket, majd a város első embere, Dézsi Csaba kritizálta a klub játékosait, akik tavasszal gyengén szerepelnek, és egyre lejjebb csúsznak a tabellán. A polgármester kritikája után, Mányi hivatalos közleményben mondott le posztjáról: 
,,Ha a város vezetése úgy ítéli meg, hogy az ETO sikereinek én vagyok a legnagyobb gátja, akkor én azt tudomásul veszem" – írta korábban a tulajdonos.
 
 

ETO: megszólalt a tulajdonos

ÍME MÁNYI JÓZSEF KÖZLEMÉNYE: ,,Ha a város vezetése úgy ítéli meg, hogy az ETO sikereinek én vagyok a legnagyobb gátja, akkor én azt tudomásul veszem. 2017-ben jöttem az ETO-hoz, amikor is egy csődtömeget vettem át, és óriási kihívás volt ezt rendbe tenni.

 
Mindezek után Soós Imre, ETO FC Győr ügyvezető igazgató próbált tiszta vizet önteni a pohárba, a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.
 
Az ügyvezető már a beszélgetés elején leszögezte, hogy a gyengébb bajnoki szereplés ellenére is él a bizalom Kondás Elemér irányába, és biztos, hogy a rutinos szakvezető fog szombaton leülni a vendég kispadra, Nyíregyházán:
 
"A tulajdonos úr részéről is az eredményesség az elvárt, most az utóbbi időben ez nem nagyon mondható el rólunk, de tart a türelem Kondás Elemérrel szemben, és bízom benne, a labda előbb-utóbb befelé fog pattanni". 
 
Soós Imre azt is elmondta, hogy sportigazgató állást egyelőre nem kap Hannich Péter, ezt a posztot egyelőre ő tölti be, de mivel ideje nagy részét más típusú feladatok kötik le, így a tulajdonossal egyezteve, szeretnének később sportigazgatót a klubhoz csábítani, de nevekkel egyelőre fölösleges dobálózni.
 
Az ügyvezető azt is megosztotta a műsorban, hogy a tulajdonos, Mányi Zsolt az operatív irányításból, a napi munkából vonul ki, és egyelőre nem a klub eladása Mányi elsődleges szándéka, és továbbra is a legmagasabb osztályú futballt szeretnének Győrben, ezért is adtak be február 18-án, a jövő évre is elsőosztályú licensz kérelmet az MLSZ-nek.
 
Annak ellenére is, hogy az NB I-es licensznél komolyabb kritériumoknak kell megfelelni, illetve sokkal több pénzbe is kerül, mint a másodosztályra való kérelem, a Győrnél a legmagasabb osztály a cél, ezért is igazoltak élvonalbeli képességű játékosokat a télen, hiszen minden új igazolás NB I-es klubtól érkezett, és azt, hogy a tulajdonos rendkívül sikerorientált, mi sem bizonyítja jobban, mint az ETO-nál korábban történt edzőváltások, hiszen ezekre is a sikertelenség miatt került sor.
 
 

A felek elbeszélnek egymás mellett Győrben, Kondás marad az edző

Soós Imre, az ETO FC Győr ügyvezető igazgatója volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

 
A győri polgármester kritikájáról azt mondta, hogy a városvezetéstől, illetve a szurkolóktól érkező elégedetlenséggel teljes mértékben egyetértenek: "Nehogy azt higgye bárki, hogy a felénk megfogalmazott kritikát mi nem éreznénk magunkénak, dehogynem, ugyanúgy bánt minket, hiszen sikert szeretnénk elérni".
 
Soós nem érti, hogy a Győr játékosai több ezer NB I-es találkozóval a lábakban lépnek pályára, mégsem kellően sikeresek egyelőre, de azt a kritikát nem érzi jogosnak, hogy keveslik a helyi kötődésű játékosokat a Rába-parton, hiszen Priskin Tamás, a Simon-testvérek, Kiss Máté mind-mind győri nevelésű, éppen ezért is igazolták őket a négyszeres magyar bajnok egylethez.
 
Az ügyvezető igazgató azt is tisztázta milyen és mekkora jellegű támogatást kapott a klub a helyi önkormányzattól, de azt hangsúlyozta, azt az utánpótlás-csapatok kapták, nem a profi, felnőtt csapat.
 
A Győri ETO FC fenntart egy öt évfolyamos gimnáziumot és egy kollégiumot is, ami nem kis összeget emészt fel, de az önkormányzat ebben is segített, és ha a támogatás megszűnik, ennek a 120 gimnáziumi gyereknek is bizonytalan lehet a sorsa, illetve a kisebb korosztályok minőségi képzése is kárt szenvedhet.
 
A szakember szerint kommunikációs zavar van most Győrben, és a polgármester úr kritikája nem az egész magyar labdarúgásnak, hanem az ETO-nak szólt, ami jogos is, de mindenképpen egyeztetniük kell, fontos a kommunikáció a felek között, hogy a Kisalföldön előremozduljon a futball.
 
 

Mélyül a gödör: újabb csapás érte a Győrt

A hétvégi bajnoki sem a tervek szerint sikerült. Az nb2.hu is kiemelten foglalkozott a győri eseményekkel az előző héten. Mányi József a napokban jelentette be, hogy a város nem támogatja tovább az ETO-t. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a polgármester azt szeretné, ha Hannich Péter szerepet vállalna a csapatnál.

 
Soósék nyáron egy hároméves koncepció alapján kezdték meg a munkát, és az idei idényben a legjobb hat helyezést tűzték ki célul, ami egyelőre reális, hiszen a Győr jelenleg pont hatodik a tabellán, de vannak tényezők, amiket nem tudnak befolyásolni, itt az ügyvezető a játékvezetői hibákra gondolt. Emellett Soós szerint a válogatott Priskin komolyabb is sérülése is a gyengébb szereplés oka.
 
A játékosok mindenestre sokat tehetnek a nyugodtabb légkör miatt, talán mindennél nagyobb szükségük van most egy győzelemre Dobos Áronéknak.
 
A Merkantil Liga Bank 28. fordulójában Nyíregyházára látogatnak Kondás Elemérék, és a három pont megszerzése mellett abban is bíznak, hogy megoldódik a győri klub helyzete.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC