nb1.hu

Harc a bennmaradásért: nem piskóta sorozat vár a Tiszakécskére

Azok után, hogy 6 meccs óta először nyertek.

„Azt tudom mondani a srácoknak, hogy büszke vagyok rájuk. Ezzel a teljesítménnyel bárki ellen fel tudjuk venni a kesztyűt. Nyilván nem az MTK-t és az élcsapatokat kell megvernünk, de bátran állíthatom, ilyen teljesítménnyel elkerüljük a kiesést.”
 
Virágh Ferenc múlt hét hétfőn, a Vasas elleni 3-1-es vereséget követően válaszolta ezt honlapunknak, amikor megkérdeztük tőle, hogy mit hozhat a folytatás a csapata számára. Mert hiába volt (addig) a téli edzőváltás, a Kécske a Győr elleni otthoni, 2-0-s vereséggel indította a tavaszt, majd hiába vezetett 2-0-ra, 2-2 lett a vége, szintén otthon, a Kazincbarcika ellen.
 
Majd jött a Vasas elleni zakó.
 
Viszont azon a mérkőzésen is kulturáltan, jól játszott a Tiszakécske, a második félidő második felére fogyott el a csapat, amit a Vasas, a mesterhármast szerző Feczesin Róbert vezérletével, kíméletlenül kihasznált.
 
Így a Tiszakécske bajba került, muszáj volt nyernie a Nyíregyháza ellen, és össze is jött a siker a csapatnak, méghozzá 2-1-re.
 
 

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – Nyíregyháza Spartacus FC 2 – 1(1 – 0)

2020.02.23. Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló Városi Sportcentrum Tiszakécske

 
„Jól kezdtük a találkozót, több helyzetet is kidolgoztunk. A gólunk előtt is fölényben játszottunk. Ezt követően talán egy kicsit túlzottan is megnyugodtunk, de a kapunk nem forgott veszélyben. A második félidőt is jól kezdtük. Újra gólt tudtunk szerezni. Számomra nagy pozitívum, hogy jól tudunk belemenni a mérkőzésekbe. Ezt követően viszont megint jött egy olyan periódus, amikor kissé magunkra húztuk az ellenfelet. Kapusunk ma szenzációsan védett. Nem véletlenül válogatott kerettag, meg is érdemli. Gratulálok a fiúknak! Újra megérezhették a győzelem ízét” – mondta Virágh a Szpari legyőzése után.
 
A Duna Aszfalt legutóbb november 24-én, a Dorog otthonában tudta megszerezni a három pontot, 7 fordulóval ezelőtt, akkor is 2-1-re diadalmaskodott.
 
A gárda jelenleg a 17., 4 ponttal előzi meg a 18., azaz kieső helyen álló Haladást.
 
A Kécskére összetett sorozat vár, mert megy az MTK-hoz, majd győznie kellene otthon a Vác ellen, mivel utána a Budafok vendége lesz.
 
Hogy utána Szombathelyre utazzon…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC