nb1.hu

Békéscsaba, Nyíregyháza: a mi kutyánk kölykei és a hangolódás

Nem feledkeztek meg a saját nevelésűekről.

A szurkolók, amióta létezik a labdarúgás, mindig is a kedvenc klubjuk legfontosabb identitásmérőjének tartják, hogy mennyi olyan alkalmazottja van egy-egy csapatnak, aki a kiválasztott egyesületnek szurkol vagy a neveltje. Előbbi kategóriába tartoznak a vezetők és a különböző, további alkalmazottak, utóbbihoz a játékosok és bizony a szakmai stáb tagjai.
 
Vannak olyan fanatikusok, akiket még talán az eredménysoroknál is jobban érdekel az, hogy mennyien a „mi kutyánk kölykei”.
 
Így vannak ezzel nagyon sokan a két ősi riválisnál, a Békéscsabánál és a Nyíregyházánál is. Nos, a körülírtaknak remek hírekkel szolgálhatunk.
 
NYÍREGYHÁZA
A Szpari a 7. helyen vonult téli pihenőre, 11 pontos hátrányban a már feljutó helyen álló, 2. helyezett Budafoktól lemaradva. A gárda vezetői alaposan megerősítették a játékoskeretet a télen, ám ennek ellenére sem mondtak le a saját nevelésű fiatalokról.
 
 

 
A Szpari Törökországban edzőtáborozik, tegnap lejátszotta első, ottani edzőmeccsét az orosz második ligás SKA Khabarovs ellen, a találkozó végeredménye 0-0 lett. Ami nagyon fontos a cikkünk szempontjából az az, hogy a második félidőben, a sorcserét követően „7 saját nevelésű, többségében fiatal játékos is bizonyíthatott” – a klub Facebook-oldalának a jelentése szerint.
 
Nyíregyháza Spartacus – SKA Khabarovs (orosz) 0-0
Nyíregyháza 1 félidő: Fadgyas – Svedyuk, Talabér, Végső, Csilus, Papp, Patvaros, Kártik, Gyurján, Kovács N., Hornyák
Nyíregyháza 2. félidő: Ásványi – Matyi, Pejovic, Szekszárdi, Magyar G.(Bálint 70.), Ötvös, Forgács, Boda, Starosta, Tóth Á., Szokolai
 
Szerdán igazi erőpróba vár a nyírségiekre, mert a 13-szoros lengyel bajnok és 19-szeres kupagyőztes Legia Warszawa lesz az ellenfelük. Ettől a csapattól került a magyar válogatott Nagy Dominik a görög Panathinaikoszhoz (tegnap már be is mutatkozott új csapatában), de pár évvel ezelőtt Nemanja Nikolics is ebben a gárdában ontotta a gólokat.
 
BÉKÉSCSABA
Schindler Szabolcs csapata szombaton két meccset is játszott a szintén másodosztályú Tiszakécske ellen. Az első meccset 6-1-re, a másodikat 4-3-ra nyerték meg a lila-fehérek. A meccsek után Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője arra hívta fel a figyelmet a Facebookon, hogy a második találkozó utolsó 30 percében 11 saját nevelésű játékos kapott bizonyítási lehetőséget Schindlertől, közülük Bán még gólt is szerzett.
 
 

 
A Békéscsaba a 9. helyen vonult téli pihenőre, 3 ponttal van lemaradva a Nyíregyházától, de a lila-fehérek már most elkezdték a híveik hangolását a 2. tavaszi fordulóban esedékes, egymás elleni rangadóra.
 
 
 
Az első, 2020-as játéknapon a Szpari Lipcsei Péter csapatát a Soroksárt fogadja, míg a lila-fehérek a brutális erősítéseket végrehajtó Vasas vendégei lesznek.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC