nb1.hu

Hali-Szpari: „kiesési rangadó” után – reakciók

Még mindig veszélyben van a két nagy múltú klub.

Múlt héten, a Vasas elleni vereség után azt kérdeztük Supka Attilától, a szombathelyiek szakvezetőjétől, hogy kell-e már hátrafelé pillantaniuk a szombathelyieknek a tabellán. Az előző forduló után ugyanis már csak 3 pont választotta el a vasi gárdát a kiesést jelentő helytől. Supka válaszában elmondta azt, hogy hosszú még a bajnokság, bízik benne, hogy eredményesebbek lesznek.
 
Fontos viszont jelezni, hogy három kényszerű cáltoztatása is volt Angyalföldön, a Vasasnak minőségi cseréi voltak, így ezek együtt, döntő tényezőknek bizonyultak a 3-2-as piros-kék sikert hozó mérkőzésen.
 
A Haladás tegnap a Nyíregyházát fogadta, ráadásul azt a Nyíregyházát, melyet az előző játéknap után csak egy pont választott el a kieső helytől, így igen kiélezett mérkőzésre lehetett számítani a felek között. A rangadót végül a Szpari nyerte meg 3-1-re. 
 
Szekér Ádám és Tóth-Gábor Kristóf személyében két abszolút újoncot is a kezdőcsapatba kellett jelölnie Supkának, aki érthető okokból, elkeseredetten nyilatkozott a mérkőzés után, mert az újabb zakó miatt a Hali már csak a 18., azaz kieső helyen van.
 
 

 
„Sokadjára vertük meg saját magunkat és ebben minden benne van. Hétről hétről elkerülhető gólokat kapunk. Bízom benne, hogy ezeket ki tudjuk javítani és eredményesek leszünk a következő mérkőzéseken. Viszont meg kell nézni, hogy kikkel, mert a múlt héten megsérült Rózsa Dániel után Novák Csanádra sem számíthatok, de a jelek szerint Németh Márió is hosszú időre kidőlt. Fiatalok vannak csak, reménykedem, hogy élnek majd a lehetőséggel. Az első félidőben is próbáltunk mindent megtenni, de a szélekről nem jöttek a jó beadások. Az első kapott gól teljesen átírta a meccs forgatókönyvét. Visszaállt a Szpari, gyors emberéi révén kontrázott. Tudtuk, hogy a széleken és a védők mögé belőtt labdákkal kísérleteznek majd, de nekünk menni kellett előre az egyenlítésért. Az eddigi meccseink közül hét vagy nyolc olyan volt, hogy egyéni hibákból kaptuk a gólokat. A Vasas ellen az elsőnél szélről jött a beadás, a védőnk nem ugrott fel fejelni, utána a szögeltnél lemaradtunk az emberről. A Szpari ellen beadás, egy hiba és megint gólt kaptunk, majd egy felívelt labda után három védőnk is ott volt, egy játékos viszont megverte őket. Minőségi gondok vannak.
 
 
 
 Az eltiltott Zoran Szpisljakot helyettesítő Vukasin Polekszics elégedetten értékelhetett, hiszen a Nyíregyháza nagyon fontos három pontot szerzett meg. Viszont a többi eredmény alakulásának köszönhetően így is csak 1 ponttal megy a Szpari a 18. Hali előtt, ezért további sikerekre lesz szüksége.
 
„Több mint száz százalékot adtak ki magukból a játékosaim. Nem volt könnyű dolgunk, de jó időben rúgtunk az első és a második gólunkat is. Teljesen megérdemelten nyertünk, de sajnálom a kapott gólt, mert a 2-1-es állás veszélyes, most is az volt. A játékosaink jól edzenek, harcolnak a meccseken, megérdemelték a sikerélt. Egész héten gyakoroltuk, hogy jönnie kell majd a Haladásnak. Végére begörcsölt pár focistánk, ez is mutatja, mennyit mindent tettek meg a sikerért. Jövő héten is nyernünk kell, hogy meginduljunk felfelé a tabellán.”
 
Egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga: a Hali az MTK vendége lesz, a Szpari a Gyirmótot fogadja. Előbbi második, utóbbi harmadik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC