nb1.hu

Budafok: Jovának esélyese sem volt

Szakmai csúcsrangadó vár a Csizmadia-csapatra.

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–0 (1–0)
Promontor utca, 350 néző
 
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romic, Kirják – Filkor, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Farkas B., 88.), Micsinai (Kulcsár K., 69.), Vankó (Margitics, 79.) – Kovács D. 
Vezetőedző: Csizmadia Csaba
 
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedjuk, Fodor F., Végső (Tóth Á., 81.), Pejovics – Busai, Cenaj (Tóth B., 69.), Kártik (Szekszárdi, 89.) – Kovács N., Hornyák, Szinanovics. 
Megbízott edző: Lengyel Roland
 
Gólszerző: Kovács D. (16., 76. 11-esből minda a kettő)
 
A Nyíregyháza elleni győzelemmel fellépett a második helyre a Budafok, így újra feljutásra állnak a vörös-feketék.
 
Bár akciógól nem született, a játék képe alapján abszolút megérdemelten nyertek a hazaiak. Ihrig-Farkas Sebestyén két tizenegyest is kiharcolt és mind a két alkalommal Kovács Dávid állt a labda mögé. A támadó lába egyszer sem remegett meg, mind a két büntetőt magabiztosan értékesítette, Jovának esélye sem volt hárítani. A budafokiaknál hiányzott Szabó Máté és Soltész István, valamint a vendégeknél az eltiltását tölti a vezetőedző Zoran Szpisljak, így Lengyel Roland ült a padon.
 
A két edző így nyilatkozott a meccs után:
 
Csizmadia Csaba(Budafok): ,,Csapatom végig fegyelmezetten, koncentrálva futballozott. Tudtuk, hogy a második félidő inkább mentális harc lesz, de bebizonyítottuk, képesek vagyunk küzdeni. Nem volt kérdés, hogy megnyerjük a mérkőzést."
 
Lengyel Roland(Nyíregyháza, megbízott edző): ,,Az első félidőben egyenlő partnerei voltunk ellenfelünknek, noha az ellenünk megítélt tizenegyes nagyban meghatározta a folytatást. A második félidőben a védelmünk jobban kinyílt, mindent megpróbáltunk, de alulmaradtunk."
 
A Budafok erőn felül teljesít, Cszimadia nagyon jó gárdát épített. A csapatra egy hét pihenő vár, a válogatott szünet miatt, majd az MTK-hoz látogatnak egy listavezetők közötti rangadóra.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC