nb1.hu

Csemege vár a betonkemény védelmű és gólerős listavezetőre – videó

Négy évvel ezelőtt, csak ketten hittek benne!

A bajnokság elején a Nemzeti Sport terjedelmes cikkben foglalkozott a Budafokkal. A riportban elhangzott, hogy Bélteky Róbert tulajdonos és Jakab János tiszteletbeli elnök is leszögezte, minden anyagi feltétel adott ahhoz, hogy a gárda akár az NB I-ben is tudjon szerepelni.

És ez bizony nagy szó, mert a Nemzeti Sport azt sem felejtette el megírni, hogy „Négy éve, 2015 nyarán viszont történeti mélyponton volt a Budafok: másfél évtizede szerénykedett már a BLSZ I-ben, az amatőr fővárosi bajnokságban, kvázi az országos negyedosztályban, saját utánpótlás nélkül, felújítás után kiáltó stadionnal és klubhelyiségekkel, szinte kilátástalan helyzetben.”

Bélteky és Jakab elmondták még, hogy 4 év alatt, a színrelépésük óta a tervezett munka felét tudták elvégezni. Most ott tartunk, hogy 2 forduló elteltével a Budafok vezeti a bajnokságot, mindkét eddigi meccsét 3-0-ra nyerte meg. És ez még akkor is nagy szó, ha két újonc (Szeged-Csanád Grosics Akadémia idegenben) és a Szolnok (otthon) volt az ellenfél.

Mégpedig azért, mert az előző kiírásban a Budafok a 16. helyen végzett. Kiesési gondjai nem voltak, ám az élmezőny, pontszámban, akkor még messze volt. A nyáron viszont a vezetőség posztra igazolt csak, de az is fontos volt, hogy Csizmadia Csaba, aki edzőként nagyon tehetséges, továbbra is bizonyíthat. Olyan közegben, ahol jó a hangulat az irodákban, az öltözőkben és a lelátón is. És ezek együtt hatnak ki a pályán nyújtott teljesítményre. És ezt a szakember is kihangsúlyozta a klubhonlapnak adott elemzésében:

 

„"Mindent elmond a csapatszellemről és az egységről az a három gól, amit a Szolnok ellen szereztünk "Önzetlenek voltak a srácok, mindenki a csapat sikerének rendelte alá a saját, egyéni teljesítményét. Ez egy nagyon pozitív visszajelzés és még édesebbé teszi ezt a sikert. Azért vagyok különösen büszke a csapatra, mert a mérkőzés előtt megbeszéltük az öltözőben, hogy igazi, nagybetűs CSAPATKÉNT kell működnünk védekezésben és támadásban is ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Védekezésben mindez az elmúlt időszakban már többször megvalósult, támadásban viszont most jött ki igazán az, amit elterveztünk."

A két 3-0-s győzelem viszont nem eredményezheti azt, hogy elbízzák magukat a budafokiak, mert annak ellenére, hogy simán hozták a két meccsüket, a két sima győzelemért is meg kellett dolgozniuk. Az edzéseken és a mérkőzéseken is:

„Olyan, hogy tuti meccs, tuti győzelem nem létezik"  Semmit sem kaptunk ingyen, keményen megdolgozott a csapat ezért a hat pontért. Mindkét mérkőzésen, a Szeged és a Szolnok ellen is nyerhettünk volna nagyobb különbséggel, mert a góljaink mellett is voltak komoly lehetőségeink. Mostantól viszont már csak előre tekintünk, a földön maradunk és dolgozunk tovább. Ez a két siker szép és jó, de nagyon sok van még hátra a szezonból és minden mérkőzésre úgy szeretnénk felkészülni, hogy győzelmi esélyekkel lépjünk pályára."

 


A Budafok-Szolnokon futballhangulat volt a stadionban, ami jelzi, a nézőknek tetszik, ami a csapatnál történik. Csizmadia meg tudja, drukkerek nélkül semmit nem ér az egész:

„"Köszönettel tartozom drukkereinknek, hogy ennyien kijöttek a BMTE Stadionba, a hétköznap esti időpont ellenére is. Nagyon örülök neki, hogy sokan támogatnak minket, remélem, a Szolnok elleni sikerrel örömet tudtunk szerezni. Azt gondolom, szurkolóink ezen az estén láthattak három csodálatos gólt, illetve egy győzelemre játszó Budafokot, amire büszkék lehetnek. Bízom benne, hogy legközelebb még többen lesznek a lelátón, mert ez nagyon sokat jelent a csapatnak"

A következő fordulóban kőkemény erőfelmérő vár a Budafokra. Annak a Csákvárnak lesz az ellenfele a gárda, mely szintén 6 ponttal rendelkezik. Tegnap a sokak által leírt és lesajnált Vác ellen nyertek 2-1-re idegenben, az első körben meg az MTK-t verték 3-2-re otthon.

Igazi csemege lesz vasárnap este 19 órától Csákváron…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC