nb1.hu

II. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Miskolc – A jó cél érdekében összefog a szurkolói társadalom.

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör közös szervezésében 2017. március 18-án Miskolcon, a Generali Arénában kerül megrendezésre a II. Bánka-Rakaczki Emléktorna. Azon a hétvégén a válogatott március 25-i, Portugália elleni idegenbeli világbajnoki selejtezője miatt nem rendeznek fordulót az NB I -ben. A szervezők az eseményen valamennyi NB I-es labdarúgó klub szurkolói csapatát szeretnék vendégül látni, illetve a DVTK és az Újpest öregfiúk és egy-egy utánpótlás csapata is megmérkőzik majd egymással – számol be róla a miskolciak honlapja.

 

A DVTK Öregfiúk csapatában a teljesség igénye nélkül várhatóan a következő játékosok fognak pályára lépni: Földvári Tibor, Farkas János, Bém Gábor, Budai Tibor, Kiss József, Szakos Csaba.

 

A DVTK Aranycsapatának tagjai közül Oláh Ferit, Szalai (Szilas) Istvánt, Szántó Gabit és Szabó Lacit is újra a pályán üdvözölhetik. Nem lépnek már pályára, de tiszteletüket teszik az emléktornán Salamon Józsi, Veréb Gyuri, Tatár Gyuri és Teodoru Borisz is.

 

A lila-fehérek csapata is bővelkedni fog hírességekben, hiszen Miskolcon üdvözölhetik majd az Újpesti Dózsa örökös bajnokát, a 73. életévében járó, 33-szoros válogatott, 9-szeres magyar bajnok Zámbó Sándort, aki korát meghazudtoló módon osztogatja a labdát kispályán.

 

De ugyancsak ott lesz a szintén 9-szeres bajnok, 17-szeres válogatott Tóth András, valamint a 24-szeres válogatott Juhász Péter is, akit 1972-ben az év játékosának választottak. A lilák csapatát fogják erősíteni a klublegendák, Bene Ferenc, Törőcsik András és Fekete László fiai is, valamint az egykoron Diósgyőrben is szereplő Csillag Krisztián is.

 

Windecker nem ért egyet Doll kritikájával – NB1.hu

 


Az Emléktorna céljaként azt tűzték ki, hogy egyrészt méltóképpen ápolják a tragikusan fiatalon elhunyt kapusuknak, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzanak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC