nb1.hu

Komoly ellenfélmustrát tartott a Balmazújváros

Készülnek a délutáni meccsre!

 

A Balmazújváros az NB II mai játéknapján a Budafok ellen játszik. A klub honlapja egyedi összeállítást készített az ellenfélről.

 

"Budafokon 1912-től van profi labdarúgás. A klub székhelye Budapest XXII. kerületében található. A piros-feketék egyszer szerepeltek az NB I-ben, méghozzá az 1945/46-os idényben! Kétszer lett NB II-es bajnok a fővárosi gárda: 1945, 1951. A 2016-2017-es szezonban pedig a Magyar Kupa elődöntőjéig jutott a csapat.

Híresebb játékosok, edzők: Esterházy Márton, Mezey György, Pintér Attila, Szűcs Mihály, Verebes Lóránt, Mészöly Kálmán, Gelei Károly, Dajka László, Prukner László, Gálhidi György, Zakariás József.

Az idei évet két 2-1-es vereséggel kezdték. Először idegenben kaptak ki a Váctól, majd otthon a Vasastól.

– Aztán jött az első győzelem: 3-1-re verték a Dorogot otthon. Következett Siófokon egy 0-0-ás döntetlen, majd egy Soroksár ellen hazai környezetben 3-1-re elbukott mérkőzés. Ezt egy újabb gól nélküli döntetlen követte, méghozzá a Csákvár ellenében.

– Ezután következett egy óriási bravúr, ugyanis a feljutásra pályázó Gyirmótot győzték le hazai pályán a budafokiak. A győri “túrájuk” nem lett valami fényes, hiszen 4-0-ra kaptak ki a zöld-fehérektől.

– Ezután jött egy Kazincbarcika elleni 0-0. Békéscsabán 2-0-ra kaptak ki, majd egy gólgazdag találkozón 3-2-re győzték le a Mosonmagyaróvár gárdáját. Ezt pedig zsinórban 6 vereség követte.

– Nyíregyházán 2-0-ra kaptak ki, majd otthon a Budaörs ellen 2-1-es arányban maradtak alul. Nem tudtak győzni Kaposváron, ahol 2-1-re kaptak ki, aztán otthon 2-1-es vereséget szenvedtek a Ceglédtől. 3-0-ra kaptak ki Tiszakécskén, majd hazai környezetben 3-2-re a Zalaegerszegtől.

Utolsó 6 meccsét tehát elvesztette a Budafoki MTE, idegenben pedig még nem sikerült győzniük az idén.

A válogatott meccsek miatti szünetben játszottak a piros-feketék edzőmeccset a Ferencvárossal. A Népligetben 3-1-es vereséget szenvedtek. A mérkőzés után ezt mondta a klub honlapjának a nem is olyan rég Vitelki Zoltánt váltó Csizmadia Csaba a Budafoki MTE megbízott vezetőedzője: “Pozitívumnak tartom, hogy voltak lehetőségeink a gólszerzésre és sok olyan szituációt láttam visszaköszönni a pályán, amit egész héten gyakoroltunk a srácokkal. Ez vonatkozik a védekezésre és a támadásra is. Előfordultak hibák is a játékunkban, de úgy érzem, hogy érdemes volt lejátszanunk ezt az edzőmérkőzést, mert fontos tapasztalatokat szerezhettünk.”

A Budafok egyébiránt összeszedett taktikát alkalmazva megy előre a mérkőzéseken. Sok gólhelyzetet alakít ki, hátulról építkezik. Pölöskei Péterben ott van az állandó gólveszély, rá különösen figyelni kell!

Minden további pedig kiderül vasárnap 17:00-tól a Sporttéren!

Aki tud csokit és/vagy fogkefét hozzon a mérkőzésre, és helyezze el a gyűjtődobozok valamelyikében!"

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC