nb1.hu

Dárdai az öltözőben és a munkában is topcsapatnak tartja a Herthát

Berlin – A fővárosiak a legjobb hazai mérleggel rendelkeznek.

 

A Bundesliga 22. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-0-ra legyőzte a Frankfurtot. A berlini gárda a Bayern München elleni bravúros pontszerzés után gyűjtötte be a győzelmet Vedad Ibisevic és Vladimir Darida találatával.

 

Dárdai Pál csapata a szombatit megelőző nyolc meccsen csak hét pontot szerzett, ezzel a Bundesliga második legrosszabb teljesítményét produkálta. A harmadik helyről a hatodikra csúszott vissza, azonban a Frankfurt elleni győzelemmel feljött az ötödik, Európa Liga-indulást jelentő pozícióba.

 

A korábbi szövetségi kapitány csapata gólnélküli első félidőt követően a fordulás után szerezte meg a győzelmet.

 

Berlin vs. Frankfurt. Miért estek egymásnak az ultrák? – NB1.hu

„A végén először tudtunk nagy pontokat szerezni, amióta én vagyok itt a vezetőedző. Ez korábban soha nem sikerült – mondta Dárdai Pál, aki bizakodó a jövőre nézve, de azért óvatosan fogalmazott. – Még nem jöttünk ki a gödörből, de már újra kapaszkodunk. Most következnek a legfontosabb hetek. Jó, hogy ennek a döntő jelentőségű időszaknak úgy megyünk neki, hogy vannak még tartalékaink. Topcsapat vagyunk az öltözőben, a napi munkában és a felkészülésben. De a Bundesligában még nem vagyunk topcsapat.“

 

Dárdai Pál eddig 56 meccsen irányította a Herthát (25 győzelem, 12 döntetlen, 19 vereség), a csapatra eddig az volt jellemző, hogy a remek szezonkezdet után tavaszra elfogyott a lendület. Így volt ez az előző szezonban is, amikor a tabella harmadik helyén állva az utolsó hét meccsen képtelen volt nyerni a berlini gárda, végül a hetedik helyen zárta a pontvadászatot.

 

Hazai pályán a Hertha a legeredményesebb a Bundesliga élvonalában (11 meccsen 28 pont), idegenben azonban csak a tizennegyedik az eddig megszerzett kilenc ponttal. A fővárosiak a következő fordulóban javíthatnak ez utóbbi mérlegen, hiszen vasárnap a tizenhatodik Hamburg otthonában lépnek pályára.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC