nb1.hu

2018 első felében kezdődhet a váci stadion építése – fotók!

Vác - A klub ügyvezetője nyilatkozott a fejleményekről, tervekről.

A Vác FC honlapja Orbán Leventét, a klub ügyvezető igazgatóját kérdezte az új, 5000 főre tervezett stadionnal kapcsolatos fejleményekről.
 
A Vác FC facebook oldalán jelent meg a rövid hír, miszerint az MLSZ jóváhagyta a stadion terveket. Mit kell tudjunk erről részletesebben?
 
Úgy a közösségi oldalainkon, mint a weblapunkon, a lehető leggyorsabban megosztjuk a klubbal kapcsolatos információkat. A Magyar Labdarúgó Szövetség Infrastruktúra Igazgatóságának augusztus 14-i levele értelmében a tervezőink által bemutatott módosított terveket az Igazgatóság elfogadta. Tudni kell azt, hogy az elmúlt három hónapban több egyeztetés történt a Szövetség szakembereivel, akik minden apró részletre odafigyelve, alaposan megvizsgálták a terveinket. Észrevételeiket és javaslataikat úgy biztonsági, mint kialakítási szempontból maximális jóindulattal és támogató szándékkal osztották meg, amit ezúton is köszönök nekik. Tény, a Stadion utca 2. alatti ingatlan nem egy jó terület több okból kifolyólag is: szinte minden oldalról lezárt, csak egy nagy bejárattal rendelkezik és talajmechanika szempontjából nagyon kifogásolt az építkezés. Ezért merült fel a különböző Hatóságok javaslata, hogy ez maradjon meg csak egy edző létesítménynek, a stadion pedig épüljön meg a város egy másik részén. Ha a Rendőrség vagy a Katasztrófavédelem szempontjából nézzük, ez teljesen normális elvárás lenne, hisz mindennél fontosabb a hazai és vendég szurkolók biztonsága és kiszolgálása egy adott mérkőzést illetően. Viszont nincs nagyon lehetőségünk, amiből választhatnánk. Illetve, egy zöldmezős beruházás minimum duplájára emelné a költségeket, amire jelenleg – tudtommal – egyik félnek sincs forrása.
 
 
Mi lesz a következő lépés?
 
Örömmel mondhatom, hogy minden a tervek szerint halad és időben is ugyanúgy haladunk, mint korábban meghatároztuk. Tudom, hogy sokan úgy gondolják a szurkolók részéről, hogy semmi nem történik, mert nincsenek munkálatok a stadionban, de bizony nagyon sok munka volt a háttérben, hogy ma már arról beszélhetünk: elkezdjük a bontást! Az alábbi képen jól látható, hogy mit tudunk elvégezni azt követően, hogy beérkeznek a bontási munkálatokra vonatkozó árajánlatok és meghatározható a pontos őszi kezdési nap. Ezt addig viszont nem kérhettük be senkitől, míg a Vác Járási Hivatal Építéshatóság Osztályának válasza nem érkezett meg ezügyben. Azt pedig augusztus 25-én küldték meg tervezőink számára.
 
 
A bontási munkálatok befejezésével szükség lesz a centerpálya elmozdítására (a 2-es út és a tó felé – szerk.megj.), a pálya fűtésrendszer és a további dréncsövezés kialakítására, majd ezután tudjuk csak a pálya gyepszőnyegét feljavítani. Ennek tavasszal meg kell történnie, ha nemcsak nekünk, hanem mindenkinek fontos a következő szezon kezdeti hazatérés! Mint mondta Marshall úr is a váci Pro Urbe díj átvételekor: „ha a klub valóban el akarja érni céljait, szükségünk van mindannyiotok támogatására: Vác város kitartó és elszánt munkájára, a helyi közösség valamint a gazdasági vállalkozások és vállalkozók részéről történő meghatározó támogatásra. Elvégre, ha összességében nézzük, a klub nem az enyém, egyedül. A Vác FC a közösségé!”
 
Mikorra tervezhető az új klubház és a fedett lelátó megépítése?
 
 A módosított terveket és hatósági beleegyezéseket most betöltjük az ÉTDR rendszerbe és várjuk, hogy mielőbb megkaphassuk az építési engedélyt. Természetesen a tervezőink folyamatosan dolgoznak az építési terveken illetve a megfelelő szakemberekkel és intézményekkel egyeztetnek a kivitelezési igények felől. Gondolok itt például arra, hogy az ELMŰnek biztos lesz beleszólása az új energiahálózat kiépítésébe, hisz a jelenlegi már elavult, illetve a pályavilágítás későbbi korzserűsítése miatt nem mindegy, hogy már az építkezések elkezdésénél milyen kábeleket fektetünk le a csatornákba. Az pedig egyaránt meghatározza például a beléptető kapuk működtetését, de ugyanúgy a biztonságos beléptetést is az online jegyek által.
 
Amint megvan az építési engedély, kiírhatjuk a közbeszerzést, és annak lefolytatása után a nyertes vállalkozás kihirdetését követően pontos információnk lesz arról, hogy mikor kezdődik az építkezés. Jelenlegi információim szerint ez 2018. második negyedévére várható és minden bizonnyal egy-másfél évet fog igénybevenni a stadion felújítás első ütemének befejezése. De, amint a képek mutatják: ezt szeretnénk viszontlátni a Stadion utca 2-ben. A későbbi fázisok szerinti kialakításról nem fogunk lemondani, de azt még sok jó foci eredmény, kemény munka és az Önkormányzattal való további egyeztetés kell megelőzze.
 
 
 
 

Bünti vége: újabb fontos változást eszközölt a Haladás – NB1.hu

Újabb fontos változást eszközölt a Haladás

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC