nb1.hu

Kiderült miért nem fűtötték a Balmazújváros pályáját

Balmazújváros - Nincs komolyabb sérült a keretben.

 

A hétvégén elmaradt a másodosztály egyik legnagyobb rangadója, a Balmazújváros – Békéscsaba találkozó, ugyanis a stadion játéktere balesetveszély és játékra alkalmatlan volt, így a rendező klub vezetése úgy döntött, hogy jelzi az MLSZ felé halasztási szándékát, amit a szövetségnél jóváhagytak. Ezt követően különböző fórumokon támadták a hazai egyesületet, amely honlapján az alábbi közleményt tette közzé:

 

Horror sérülést szenvedett a Puskás téli szerzeménye – NB2.hu

„A 2013-as évben új pálya épült az MLSZ licencszabályzatának megfelelő paraméterekkel. Ekkor már tudható volt, hogy előbb-utóbb a téli holtidő lerövidítése érdekében elvárás lesz a fűthető pályák biztosítása. Ezért is pályáztunk erre és 73 millió forintból meg is valósítottuk. A pályafűtés a mai napig még nem kötelező elvárás az NB II-, és NB I-es bajnokságban sem, értelemszerűen az erre fordított üzemeltetési költségek sem számolhatóak el sehol. Vannak olyan, jobb körülményekkel rendelkező klubok, akiknek nem jelent problémát a működésre fordított millió vagy több 10 millió Ft. Mivel Balmazújváros ezt még nem teheti meg magának, ezért nem fűti a pályát egy 35 napos, éjjel-nappali fagyos időszakban. Természetesen, amennyiben ezt kötelező lesz üzemeltetni minden profi klub számára, akkor eleget fogunk tenni ennek az elvárásnak. A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni. A játéktér több centis jégtakaróval fedett, a talaj pedig kb. 40 cm mélyen van átfagyva, amelyet egy-két napos fűtéssel nem lehetett volna felolvasztani.”

 

A halasztott meccs miatt nem változott a Balmazújváros programja, információink szerint normális mederben haladt a munka, a vasárnapi bajnoki helyet pedig egymás közti játék volt a programban, a hétfői szabad nap után pedig elkezdik a felkészülést a SZEOL elleni mérkőzésre. Komolyabb sérülés nincs a keretben, így mindenkire számíthat Feczkó Tamás vezetőedző.

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC