nb1.hu

Dárdai „segítője” és a 46-szoros válogatott is Kisvárdán

Kisvárda – A csapatkapitány átállt a „sötét oldalra.”

 

Ahogy azt korábban jeleztük, változás történt a Kisvárda FC szakmai stábjában. A tavalyi bajnokságot 19 góllal záró, a jelenlegiben háromnál tartó csapatkapitány, Erős Gábor a héten született egyezség szerint a szakmai stábot is erősíti, de még a játékára is számítanak. A szombati Kisvárda–Nyírbátor edzőmeccsen a harmadik harmadban jutott szerephez.

 

– Két hete, a felkészülés kezdetekor a tavaszi tervek kapcsán még arról beszélt, hogy minél több gólt szerezni és még jobban szerepelni. Ezek szerint változott a helyzet?

– Nem, továbbra is szeretnék minél több gólt lőni, de lehet, hogy kevesebb esélyem lesz rá – mondta Erős Gábor a Kisvárda honlapjának. – Megváltozott a szerepem a csapaton belül, több feladatot kapok majd Révész Attila szakmai igazgatótól, kicsit a szakmai stábnak is tagja lettem. Vélhetően kevesebb lehetőséget kapok majd a játékra, de ugyanúgy a csapattal edzek, ha szükség van a játékomra, akkor készenlétben állok.

 

 

– Fogalmazhatunk úgy, hogy ez a lépés a futballból kifelé vezető utat nyitja meg a sportpályafutás utáni életére gondolva?

– Igen, fogalmazhatunk így. Ez egy teljesen természetes folyamat, bár fizikálisan ugyanolyan jó állapotban érzem magam, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Azzal is tisztában vagyok, hogy a nyáron betöltöm a harminchetedik életévemet, és el kell fogadnom, hogy nem rám fog épülni a kisvárdai futballcsapat, ugyanakkor még egy picit a pályán, de még többet a pályán kívülről fogok tudni segíteni a srácoknak.

 

– Akkor azt is ki lehet jelenteni, hogy aktív játékosként a mostani lesz az utolsó fél éve?

– Nem, mert úgy beszéltük meg, hogy jövőre is kiváltják a játékengedélyem. Az új megállapodás másfél évre szól játékos-edzői minőségben, picit már az edzői ténykedés felé áthelyezve a hangsúlyt.

 

– Megmaradt a helye az öltözőbe vagy átköltözött a szakmai stábhoz? Mi lesz a csapatkapitányi megbízatásával?

– Az öltözőben nem adtam fel a helyem, persze kapom az ívet a társaktól, hogy átálltam a sötét oldalra, egyesek különösen élen járnak ebben. Vagy amikor bemegyek az öltözőbe, a srácok viccesen elkezdik egymást csitítani, hogy „vigyázz, itt van”, de ezek tréfák, hozzá tartoznak a jó légkörhöz. Hozzáteszem, hogy a társak pozitívan fogadták ezt a lépést, azt érezni, nagyon örültek neki, hogy személyemben olyan ember lett a szakmai stáb tagja, akit ők azért elég jól ismernek. A csapatkapitányságról annyit, hogy ha pályára lépek, szívesen betöltöm még ezt a tisztséget, de gond nélkül át is adom majd másnak, ha arra van szükség.

 

– Az utánpótlásnál végzett feladatával mi lesz?

– Azt is szeretném tovább folytatni, mert azok a gyerekek edzései eddig sem ütköztek a felnőtt csapatéval. Persze amikor akadályozva leszek, mint például a törökországi edzőtáborozás idején, lesz, aki helyettesítsen.

 

 

Nemcsak a felnőtt csapatban, a kisvárdai utánpótlásban is új arcok tűntek fel. A klub honlapjának beszámolója szerint az egyikük Kis János futsaledző, aki az ősszel azzal vált ismertté, hogy a német Hertha BSC-nél tartott két edzést. Utána megfordult Nyírbátorban, előtte pedig a Nyíregyházi Ezüstcsikók NB II-es futsalcsapatát is edzette. Edzőként lesz helye a kisvárdai akadémián Bodnár Lászlónak, a korábbi 46-szoros válogatott futballistának, aki 2014 tavaszán játszott is az NB II-es várdai csapatban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC