nb1.hu

Az angliai túra után a West Brom rajongója lett

Balmazújváros – Feczkó Tamás beszélt a WBA-nál töltött időről.

 

Feczkó Tamás a West Bromhoz, a ködös Albionba látogatott a karácsonyi szünetben. A Balmazújváros edzője a klub honlapjának adott interjúban számolt be tapasztalatairól.

 

– Angliában most sorra játsszák a meccseket, ezért biztosan nem most hajtják meg az edzéseken a játékosokat.

– Az ott tartózkodásunk alatt két tétmérkőzést játszottak, amit meg is tekinthettünk. Január másodikán három egyre nyertek Hull City vendéglátójaként a bajnokságban, majd hetedikén otthon a Derby County ellen egy kettőre végeztek az FA kupában. Jellemző a meccssűrűségre, a terhelésre, hogy Szilveszterkor – két nappal a Hull elleni kilencven percet megelőzően – még Southamptonban volt bajnokijuk. Ezért nagy figyelmet fordítottak a megfelelő regenerációra, de a taktikai gyakorlásokat sem hanyagolták el ebben az időszakban sem. Aztán az edzéseik igen alapos felépítettsége is szembeötlő volt. Délelőtt a felnőtteknél voltunk, míg délutánonként az utánpótlásnál. A klub minden igény kielégítő edzőközpontja Birmingham külső részén, Walsall-ban található. Itt edz az első csapat, az U23, és az U18 együtt. A kisebbek, hétéves kortól kezdve benn a városban, a Stadion melletti műfüveseken. Volt alkalmunk az első csapat edzőivel többször is beszélgetni, akik nagyon készségesek voltak, valamint a videóelemzőik megmutatták nekünk azt az összevágott anyagot, mellyel a Derby County elleni kupamérkőzésre készültek a játékosoknak. A futballistákkal is találkozhattunk, így az északír válogatott védővel, Jonny Evansszel, vagy a skót válogatott középpályással, Darren Fletcherrel. Érdekesség, hogy mindketten többszörös angol bajnokok Sir Alex Ferguson Manchester Unitedjével.

 

– Az utánpótlásuknál kivel találkoztatok?

– Az U23-as vezetőedzője a klublegenda Darren Moore, aki a West Bromwich Albionban az I. és a II. osztályban összesen mintegy hatszáz mérkőzést-legtöbbet csapatkapitányként- játszott. Gera Zolival csapattársak voltak, akiről most is nagy elismeréssel beszélt. Darren nagyon nagy tiszteletnek örvend az egyesületnél ma is. Vele is sokat tudtunk diskurálni, s ő avatott be bennünket a kisebbekkel folyó munkába is.

 

 

– Mi volt az, ami különösen feltűnő volt számotokra ebben az egy hétben?

– Nagyon sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Például a regeneráció terén, mert ott aztán nagyon sűrűn követik egymást a nagyon kemény, hajtós bajnoki meccsek. Aztán kiemelt hangsúlyt kap náluk az étkezés. A játékosok már eleve az edzőközpontban fogyasztják el az „energia dús” reggelijüket, majd a szakemberek által összeállított ebédet is.

 

– A mérkőzéseken milyen volt a miliő? Nagyszerűen szerepel a csapat a bajnokságban.

– A Hull City és a Derby County ellen is teltház, huszonhatezer néző, és fantasztikus hangulat volt. A közönség végigszurkolta, tombolta a meccseket, s már egy apróságot is hatalmas tapssal díjaztak. A kupából kiestek ugyan – nem volt szerencséjük-, de egyáltalán nem volt „világvége” hangulat, a szurkolók ezt követően is éltették az övéiket. Magam eddig is követtem a West Bromwich Albion szereplését, de egy ilyen hét után egyszerűen rajongójukká váltam.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC