nb1.hu

Toldi Gábor: Senki sem okozott csalódást

Csákvár – Az Aqvital FC mestere értékelte az őszi szereplést.

A NB II-ben az ősszel várakozáson felül teljesítő Aqvital FC Csákvár hivatalos honlapja készített interjút a csapat vezetőedzőjével, Toldi Gáborral.
 
 
 
– Befejeződött a másodosztályú labdarúgó-bajnokság őszi idénye. Csapatunk a 13. helyről várhatja a tavaszi folytatást. Lemaradásunk a dobogó alsó fokán álló Balmazújvárostól tíz pont, előnyünk a legjobb kieső Budaörstől nyolc pont.
 
– Sokan féltettek minket a nyáron, mondván 12 új játékos érkezett, 12 távozott, azaz egy teljesen új csapatot kell építeni. Fél év távlatában azt hiszem, nyugodtan mondhatom, megoldottuk a helyzetet. Célunk a biztos bentmaradás kiharcolása, s ősszel egyetlen pillanatra sem kerültünk a veszélyes zóna közelébe. Sőt, gyakrabban tekinthettünk előre, mint a mögöttünk állókra.
 
– Míg tavaly alig-alig értünk el döntetlent, most kilencszer is megosztoztunk a pontokon riválisainkkal.
 
– Alakuló, formálódó csapatunknak minden egyes pont rendkívül fontos volt. Bármi volt is az eredmény, még a feljutásra esélyes gárdákkal is partiban voltunk. Tulajdonképpen két meccs lóg ki a sorból, a Soroksár és a Vác ellen el kell ismerni, gyengén játszottunk, de több olyan ikszes mérkőzésünk is volt, ahol viszont csak nüanszokon múlott a győzelmünk. Úgy gondolom, amennyiben még jobban összeáll csapatunk, az olyan összecsapásokat, mint mondjuk volt a Kozármisleny elleni, meg fogjuk nyerni.
 
– Azért szép sikerekkel is meglepték szurkolóinkat…
 
– A lendültben lévő, feljutásra pályázó Békéscsaba vagy a Siófok ellen elért győzelemhez valóban jó játék is párosult. Bár a 93. percben kikaptunk Felcsúton, azért a teljesítményért is járt a dicséret a srácoknak. A Magyar Kupában immár három éve szépen teljesítünk, most is ott vagyunk a legjobb 16 között.
 
– Értékelné játékosai őszi teljesítményét?
 
– Én nem szoktam osztályozni a meccsek után, akkor mindenkinek elmondom az öltözőben a véleményem, s azzal le is zárjuk az elmúlt fordulót. Annyit azért megosztok a szurkolókkal: több jó egyéni teljesítménynek is örülhettünk az ősszel. A kapusok, Kovács Dani és Dániel Csaba jó szezont zártak, Baranyai Ádám, Kékesi Alex, Lőrincz Attila vagy éppen Pintér Bence szépen fejlődik, Kiprich Dani és Mészáros Dávid kiemelkedőt produkált, a Bakos, Kocsis, Nyilasi hármasnak voltak kimondottan jó periódusai, Paudits Patrik góljai önmagukért beszélnek, Molnár Tibi sérülése miatt mélyről küzdötte vissza magát és pontokat érő találatokat szerzett a hajrában. Szóval nincs okom senkit sem elmarasztalni, senki sem okozott csalódást.
 
– Hamarosan megkezdődik az átigazolási időszak…
 
– A cél egyértelmű, szeretném együtt tartani a keretet, de ebbe belefér, hogy 2-3 új játékos érkezzen. Neveket egyelőre nem szeretnék, de nem is tudok mondani.
 
 
 
A csapat tagjai, az edzők jelenleg szabadságukat töltik. Január első napjaiban felméréssel és orvosi vizsgálattal kezdődik meg számukra az új esztendő. Ezután a csapat visszatér az elmúlt években jól bevált bükfürdői edzőtáborába: Toldi Gábor legénysége január 22. és január 28. között tölt egy hetet a Vas megyei kisvárosban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC